29 / 04 / 2024

Akif Hamzaçebi: Mülkiyet sorununu çözeceğiz!

Akif Hamzaçebi: Mülkiyet sorununu çözeceğiz!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2B arazilerindeki mülkiyet sorununu çözeceklerini belirtti ve şžehirleşmenin olduğu yelerdeki arazileri emlak vergisi değeri üzerinden, sahibi olan vatandaşlara devredeceğiz dedi...  



 İstanbul Haber Servisi CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2B arazilerindeki mülkiyet sorununu çözeceklerim belirterek 'şžehirleşmenin olduğu yelerdeki arazileri emlak vergisi değeri üzerinden, sahibi olan vatandaşlara devredeceğiz' dedi. Hamzaçebi, CHP Sancak-tepe İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, iktidarda toplumla, sendikalarla, çalışanlarla ve üreticilerle kavgalı bir hükümetin var olduğunu belirtti.

AKP'nin statükonun partisi olduğunu söyleyen Hamzaçebi, CHP'nin 'Aile Sigortası Projesi'nin, bütün vatandaşlarına, 'bu ülkenin vatandaşı olması nedeniyle hak ettiği bedeli kendisine ödenmesi olduğunu' anlattı. AKP'nin kaynağı sorduğunu anımsatan Hamzaçebi 'Kaynak, onu taahhüt eden siyasi partinin sorunudur' diye konuştu.

2B arazilerinde vatandaşların devletle mülkiyet sorunu yaşadığını anlatan Hamzaçebi şunları söyledi:
'CHP olarak 2B arazilerindeki mülkiyet sorununu çözeceğiz. şžehirleşmenin olduğu yerlerdeki arazileri emlak vergisi değeri üzerinden, sahibi olan vatandaşlara devredeceğiz. Orman köylülerinin yaşadığı yerlerdeyse bu arazileri orman köylülerine bedelsiz olarak vereceğiz.

şžehirlerde yapıların olduğu 2B arazilerinde ecri misil sorununu da çözeceğiz. Kadastronun yapıldığı ve hak sahibinin belirlendiği bu arazilerde geçmişe yönelik olarak ecri misil alınması uygulamasına son vereceğiz.'
Cumhuriyet


Geri Dön