29 / 04 / 2024

Akıllı evlerin sayısı 2 sene içerisinde 350 milyonu aşacak!

Akıllı evlerin sayısı 2 sene içerisinde 350 milyonu aşacak!

Dünyada dengeleri alt üst eden pandemi akıllı evleri de etkiledi. Açıklanan resmi verilere göre, 2023 yılında 350 milyonu geçeceği belirtiliyor.



Açıklanan resmi verilere göre pandemiyle beraber uzaktan çalışma modeli de giderek yaygınlaştı. Statista’nın konuyla ilgili olarak açıkladığı resmi verilere göre, dünya genelindeki çalışanların yüzde 30’luk kısmı uzaktan çalışma modelini benimsedi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen evden çalışmayla evde geçirilen zamanın artması konforlu bir yaşam arzusunu da beraberinde getirdi. Yaşanan bu durum, akıllı evlere olan ilgiyi de artırdı. Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalar 2021 yılında dünyadaki akıllı ev sayısının yaklaşık olarak 259 milyon olduğunu bildirirken, açıklanan bu rakamın 2023 yılına kadar 350 milyonu aşması bekleniyor.

Akıllı evlerin sayısı 2 sene içerisinde 350 milyonu aşacak!

FGM Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fecri Koça konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Konforlu bir yaşam arzusu ve akıllı evler artık lüks değil, gereklilik. Biz de geliştirdiğimiz teknolojik altyapıyla inşa etmeye başladığımız akıllı evlerle, her kesimden insanın konfor ve sağlıklı bir yaşama geçiş yapmasına aracı olmaktan gurur duyuyoruz.” 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen akıllı evlerin sadece konforlu bir yaşam değil aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceğe de yatırım yapmaya kapı araladığını dile getiren Fecri Koça, “Akıllı evler kişilerin daha teknolojik bir yaşama geçiş yapmasına olanak tanırken, otomatikleştirilmiş rutinler ve merkezileştirilmiş sistemler enerji tasarrufu sağlıyor. Kişiler teknolojiyi akıllı evler aracılığıyla gündelik yaşamlarına entegre ederken, sürdürülebilir bir dünya için adım atıyor. FGM Yapı olarak bu sirkülasyona ortak olma arzusuyla 2021’de hayata geçirdiğimiz 5 projemiz ve son teknolojiyle uyumlu tasarladığımız yeni projelerle ülkemizi başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada temsil edeceğiz. Bunun ilk adımını şirketimizin bir ayağı olan, 2021’in sonunda Almanya’da kurduğumuz firmamız ile gerçekleştirmeye başladık” dedi.

Akıllı evlerin sayısı 2 sene içerisinde 350 milyonu aşacak!

Yaklaşık olarak 3 bin kişiye istihdam

Ülkemizde ve Almanya'da benzersiz mimari binalar hayata geçirmek için çıktıkları yolda 2 bin 500'den fazla kişiyi istihdam etmelerinin dışında yeni projelerle bu sayının daha da yükseleceğini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Fecri Koça, konuyla ilgili şöyle konuştu:  “2021 sonunda çalışmalarına başladığımız ve aktif olarak inşaat süreci devam eden 114 dairelik Bostancı Modern ve 320 dairelik Sabiha Gökçen projemizi en kısa zamanda hayata geçirip sağlıklı ve konforlu evlerde yaşamak isteyenlere yeni bir yuva sunağız. Uluslararası bir statüye kavuşarak, Türkiye’yi global inşaat pazarında temsil edeceğiz. Bu yüzden büyüme odaklı bir yıl olarak seçtiğimiz 2022’den çok ümitliyiz. Yeni başarılara imza attıkça daha çok üreteceğiz ve ‘insani değerler’ üzerinde temellenen misyonumuzdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz.”

Yabancılar eşyalı ve akıllı ev istiyor!


Geri Dön