03 / 05 / 2024

Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi'ne 200'ü aşkın belediye başkanı katıldı!

Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi'ne 200'ü aşkın belediye başkanı katıldı!

United Cities and Local Governments (UCLG) Middle East and VVest Asia Section (MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi, 26 ülkeden 200'ü aşkın belediye başkanının katılımı ile gerçekleşti




United Cities and Local Governments (UCLG) Middle East and VVest Asia Section (MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi, 26 ülkeden 200'ü aşkın belediye başkanının katılımı ve önemli konuşmacıların katıldığı panellerle gerçekleşti


United Cities and Local Governments (UCLG) Dünya Teşkilatı Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UCLG-MEWA’nın, yerel hükümetler, konseyler ve birliklerle birlikte 4 milyar insanın beraber olduğu büyük bir çatı haline geldiğini belirterek artık Birleşmiş Milletler’de açılışlara davet edildiklerini, konuşmalar yapıp görüşlerini açıklayabildiklerini söyledi.


UCLG-Middle East and West Asia Section (MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Akıllı Şehirler İnovasyon Zirvesi Sheraton Otel’de gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman UCLG-MEWA çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.


Adana Valisi Mustafa Büyük ise akıllı şehirlerle yeni, parlatıcı ve kreatif fikirlerin üretilmesinin önemini vurguladı. İnovasyon kavramının, üzerinde önemle durulan ve günümüz dünyasında geleceğin inşa edilmesi alanında en önemli kavram olduğunu belirten Vali Büyük, inovasyonun marka şehirler ve yerel yönetimlerle ilişkisinin daha yaşanabilir kavramın pusulası olduğuna değindi.



Adana Güney Haber


Geri Dön