28 / 04 / 2024

Akıncı Üssü'nde FETÖ için bina yapılmış!

Akıncı Üssü'nde FETÖ için bina yapılmış!

Darbe teşebbüsünün merkezi olduğu öne sürülen Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nün çatı iddianamesi tamamlandı. İddianame dün mahkemeye gönderildi.



Akıncı Üssü’ne 25 Temmuz’a kadar bitirilmesi talimatıyla lüks bir kamelya yapılmış. Darbe teşebbüsü başarılı olsaydı burada Fetullah Gülen kalacaktı. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün merkezi olduğu öne sürülen Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nün çatı iddianamesi tamamlandı.  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame dün mahkemeye gönderildi.


Akın Öztürk askeri sorumlu İddianamede bir numaralı şüpheli olarak FETÖ lideri Fetullah Gülen yer aldı. Darbeyi yöneten bir numaralı sivil ise firari Adil Öksüz oldu. Cumhurbaşkanının şikayetçiler arasında yer aldığı iddianamede, darbe girişiminin askeri sorumlusu ise Akın Öztürk gösterildi. Darbe sırasında F-1G’lar sarayın bahçesini de bombalamıştı. 303’er kez müebbet istendi


Terör örgütünün 6’sı sivil 45 yöneticisi için 303’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede FETÖ lideri Fetullah Gülen’le de ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Darbe teşebbüsü öncesinde, Akıncı Üssü’ne 25 Temmuz’da bitirilmesi talimatıyla lüks bir kamelya yapılmış. Kamelyanın yapımı için de emri FETÖ soruşturmasından tutuklu Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim vermiş. Evrim, “Çok önemli misafirler ağırlanacak” diyerek yaptırdığı kamelya Fetullah Gülen’inmiş. Darbe başarılı olsaydı Gülen, 25 Temmuz’da Türkiye’ye gelecekmiş.


FETÖ’cüler darbeyi Akıncı Üssü'nde yönetmiş

Darbeci komutanlar başta Cumhurbaşkanlığı Sarayı olmak üzere Ankara’da birçok noktanın F-16’lar tarafından bombalanmasının emrini Akıncı Üssü'nden vermiş


Korkusuz


Geri Dön