02 / 05 / 2024

Akiş Gayrimenkul'ün Caddebostan arsasında neler oluyor?

Akiş Gayrimenkul'ün Caddebostan arsasında neler oluyor?

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kadıköy Caddebostan Mahallesi, Funda Çıkmazı'nda yer alan üzerinde Mc Donald's ve The House Cafe'nin bulunduğu parselle ilgili Kadıköy Belediyesi açıklama yaptı...



Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kadıköy Caddebostan Mahallesi, Funda Çıkmazı'nda yer alan arsasıyla ilgili soru soran bir vatandaşa Kadıköy Belediyesi açıklama yaptı. Akiş GYO'nun 2 bin 202 metrekare alana sahip köşe konumlu olan parselin Çetin Emeç Bulvarı ve Funda Çıkmazı Sokak’a cepheleri bulunuyor. 


Parsel üzerinde Mc Donald's ve The House Cafe yer alıyor. The House Cafe ve Mc Donald's'taki çalışmalarla vatandaşların durumunu merak ettiği parselle ilgili Kadıköy Belediyesi, plan notunda parselin bir kısmının konut bir kısmının ise ticari alan olarak kullanılabileceği belirtildiğini ancak kendilerine henüz bir proje başvurusu yapılmadığını belirtti.  


The House Cafe'nin Caddebostan şubesiyle ilgili yaptığı açıklamada da;

Caddebostan şubemiz tadilat nedeniyle bir süreliğine hizmet verememektedir. Bu durumun neden olabileceği rahatsızlık için özür dileriz, ifadesi yer alıyor.


Deniz ve Adalar manzarasına sahip parselin 11.06.2009 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı paftasında "Konut Alanı (Yaklaşık 1.292 metrekare)" olarak belirlenen bölge içerisinde kaldığı, bir kısmının “Park (Yaklaşık 630 metrekare)”, bir kısmının ise "Yol (Yaklaşık 280 metrekare)", olarak belirlenmiş durumda. 


Kadıköy Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde yapılan incelemelerde rapora konu 

parselin bir kısmının,

 Konut Alanı olarak belirlenen kısımları için yapılaşma şartları; 

 TAKS = 0,25 

 İnşaat nizamı = Ayrık 

 Hmax: 11 m. 

 Kat adedi: 3 

 Çekme mesafeleri: 

 Ön bahçe: Min. 5 m. 

 Yan bahçe: Min. 4 m. 

 Arka bahçe: Min. 4 m. şeklinde. 



Parsel; Caddebostan Migros’a 100 metre, Bağdat Caddesi’ne 500 metre, Göztepe 60. Yıl Parkı’na 900 metre, Erenköy Tren İstasyonu’na 1,5 kilometre, Şemsettin Günaltay Caddesi’ne ise yaklaşık mesafede konumlandırılmış durumda.


Kadıköy Belediyesi'nin açıklaması:



Akiş Gayrimenkul ün Caddebostan arsasında neler oluyor?




Akiş Gayrimenkul ün Caddebostan arsasında neler oluyor?




Akiş Gayrimenkul ün Caddebostan arsasında neler oluyor?




Akiş Gayrimenkul ün Caddebostan arsasında neler oluyor?



Akiş GYO Caddebostan değerleme raporu için tıklayınız

Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön