27 / 04 / 2024

Akiş GYO gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü: Kurumsal yönetim notunu 9,64 olarak güncelledi! 

Akiş GYO gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü: Kurumsal yönetim notunu 9,64 olarak güncelledi! 

Akkök Holding’in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş GYO, gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü konumunu koruyor. Akiş GYO, kurumsal yönetimde başarısını 9,64 notuyla  ortaya koydu. İşte ayrıntılar...



Akkök Holding’in gayrimenkul sektöründeki önemli iştiraki Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne tam uyum sağladı ve kurumsal yönetim ilkelerine olan bağlılığını bir defa daha gözler önüne serdi. 

Akiş GYO, Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ve 23 Kasım 2023'te duyurulan genel değerlendirmede, elde ettiği 9,64'lük yüksek notla dikkatleri çekti. 

Akiş GYO gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü: Kurumsal yönetim notunu 9,64 olarak güncelledi! 

Raporda 4 kategorinin ağırlıklarına göre meydana gelen genel değerlendirme notu, Akiş GYO’nun kurumsal yönetimdeki başarısını doğruladı ve dikkat çekici bir performans sergilediğini belirledi. 

Akiş GYO A.Ş. Genel Müdürü Levent Çanakçılı, konu ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Çanakçılı, söz konusu değerlendirmesinde, Akiş GYO’nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme notuyla gayrimenkul ve inşaat sektöründe zirvede olduğunu ve kurumsallık anlayışı ile Türkiye’de yer alan diğer GYO’lar arasında farklı bir konumda yer aldıklarına dikkat çekti. 

Levent Çanakçılı, "Akiş GYO, sektördeki lider konumunu korumak için kurumsal yönetimde gösterdiği üstün performans ve sürekli iyileştirme çabalarına odaklanmayı sürdürüyor" diye konuştu. 

Kurumsal yönetişimi güçlü halka açık şirketlerin hisselerinin özellikle uluslararası yatırımcılar tarafından tercih edilen yatırım araçlarının başında yer aldığına ve durumun her geçen gün daha da ivme kazandığının görüldüğüne dikkat çeken Çanakçılı, "Bu çerçevede şirket, paydaşlarına ve yatırımcılarına karşı üstlendiği sorumluluğu en üst düzeyde tutarak güvenilir bir ortam sağlamak için kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir" dedi. 

Levent Çanakçılı, söz konusu açıklamasını "Bu çabalar, Akiş GYO'nun geleceğe ilişkin finansal ve operasyonel hedeflerine sağlam adımlarla ilerlemesine imkan sunacaktır" diyerek tamamladı. 

Akiş GYO gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü: Kurumsal yönetim notunu 9,64 olarak güncelledi! 

Yine geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, Akiş GYO'nun hasılat ve kira geliri rakamı belli oldu. 

Akiş GYO'nun 30 Eylül 2023 tarihinde sona eren hesap dönemine ait faaliyet raporundaki rakamlara göre, şirket, 2023 yılının ilk 9 ayında 1 milyar 460 milyon 69 bin 823 Türk Lirası hasılat elde ederken, Akasya AVM'den ilk 9 ayda 699 milyon 49 bin 539 TL, Akbatı AVM'den de 318 milyon 935 bin 602 TL kira geliri elde edildi. 

Akiş GYO, yılın ilk 9 ayında 1.4 milyar TL hasılat ve 1 milyar TL kira geliri elde etti!

Batı Ege GYO halka arz ne zaman? Talep toplama tarihleri belli oldu!

Halk GYO Fatih Binası'nın değeri 86 milyon TL'yi aştı!

Emlak Konut GYO 'Düşler Vadisi'ndeki villa bloklarının kısmi kesin kabulü yapıldı!


Geri Dön