03 / 05 / 2024

Akiş GYO hisselerine EBRD'den 102 milyonluk yatırım!

Akiş GYO hisselerine EBRD'den 102 milyonluk yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Akiş GYO hisse satışından 102 milyon lira alım gerçekleştirdi bu alımla birlikte EBRD, ilk kez Türkiye'de halka açık bir gayrimenkul yatırım ortaklığına yatırım yapmış oldu.



Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Akiş GYO hisse satışından 102 milyon lira alım gerçekleştirdi.

Akiş GYO'dan yapılan açıklamaya göre, Akkök Holding’in gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firması Akiş GYO AŞ'nin yüzde 17,39’luk hissesi, Ünlü Menkul Değerler AŞ aracılığıyla BİST Toptan Alış Satış İşlemleri Uygulama Esasları kapsamında, aralarında EBRD'nin de olduğu yabancı, yerli kurumsal ve nitelikli yatırımcılara satışı gerçekleştirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, EBRD, Akiş GYO hisse satışından 102 milyon lira alım gerçekleştirdi. EBRD, bu yatırımıyla şirketin çevre dostu ve sürdürülebilir gayrimenkul projeleri geliştirmesine destek olacak ve şirket portföyüne değer kazandıracak. 

Akiş GYO AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, EBRD’yi şirket ortağı olarak görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

''EBRD ile çıktığımız bu yolculuk sadece şirketimize değil, aynı zamanda ülkemiz geleceğine de yapılan bir yatırımdır. Akiş GYO, Akkök Holding çatısı altında yıllardır gayrimenkul sektörünün öncü şirketlerinden biri olmuştur. EBRD'nin yaptığı bu yatırım gayrimenkul sektöründe stratejik konumlanma anlamında doğru noktada olduğumuzun bir göstergesidir. EBRD'nin iş yaptığı ülkelerdeki tecrübelerinin Akiş GYO vizyonuyla birleşmesiyle gayrimenkul sektöründeki yerimizi daha da kuvvetlendireceğiz.'' dedi. 


Geri Dön