28 / 04 / 2024

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 



Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), portföylerindeki gayrimenkullerin değerini yaklaşık yüzde 75 artışla 22 milyar TL'ye ulaştırdı. Şirket, yurt içinde ve yurt dışında gayrimenkul projelerini sürdürecek. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, konut piyasasındaki gelişmeler, şirket hedefleri ve projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Levent Çanakçılı, mevcut portföy yapılarıyla masada iki yatırım planları olduğunu dile getirdi ve "Beykoz’daki arazi stoğumuz ve Londra’daki tipik bir kentsel dönüşüm projesi, şirketimizin mevcut varlık portföyünü meydana getiriyor. 2023 Aralık'ta, Beykoz’daki parsellerin mülkiyetine sahip olan Karlıtepe ile kolaylaştırılmış birleşme işlemi yapılmış ve bu birleşme işlemi tescil edilmiştir. Bu işlem, projenin ilk aşaması için uygulama sürecinin başlamasını sağladı" ifadelerini kullandı. 

Dünya'dan Hamide Hangül'ün haberine göre; Çanakçılı, Londra’daki 48 dairelik konut projesi için gerekli izin süreçlerinin tamamlandığını, şu anda, her iki projede de tamamlanmasını bekledikleri bazı süreçlerin olduğunu, bu süreçler tamamlandıktan sonra, gelecek adımları daha net şekilde  planlama ve belirleme fırsatına sahip olacaklarını belirtti. 

Akiş GYO dan Londra ve Beykoz a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, Akiş GYO olarak portföylerindeki gayrimenkullerin değerinin, 2022 yıl sonuna göre, yaklaşık yüzde 75 yükselerek 22 milyar TL seviyesine çıktığının da altını çizdi.

Akbatı AVM'de iralanabilir alandaki doluluk oranının yüzde 99,6 olduğunu belirten Çanakçılı, "Bu yıl 10. senesini kutlayan ve 252 mağaza ile 80 bin 322 metrekare kiralanabilir alanı olan Akasya’daki doluluk oranımız, Aralık 2023 itibarıyla yüzde 99,1 oldu. 2023 yıl toplamında AVM’ler kaynaklı kira gelirlerimizin de 2022'ye göre yaklaşık yüzde 90 artmasını tahmin ediyoruz. 2024 yılı içinse yine AVM’ler özelinde senelik kira artışının baz senaryomuzda yüzde 56 seviyesinde olmasını öngörüyoruz" diye konuştu. 

AVM’leri açısından enflasyonun üzerinde ciro artışları ve tarihi yüksek doluluk seviyeleriyle tamamladıklarının altını çizen Çanakçılı, "AVM’lerimizdeki marka karmasının ürünlerine olan talep güçlü kalmayı sürdürdü. Her iki AVM’mizde ciro rekorları kırıldı. Doluluk oranlarımız bugüne kadarki en yüksek seviyeleri görürken, her iki AVM’mizde de yüzde 99’un üzerine yükseldi" bilgilerini verdi. 

Bugün konut ve otomotiv sektöründe piyasanın önemli ölçüde durgun olduğunun görüldüğünü aktaran Çanakçılı, yine de nakit parası olanlar için alırken kazanılacak önemli fırsatların bulunduğuna dikkat çekti. 

Levent Çanakçılı, günümüzde arz edilen yeni konut stoklarının oturulabilir duruma gelmesi için  biraz daha zamana ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Çanakçılı, söz konusu açıklamasını "Fiyat yükselişleri yavaşlayarak da olsa devam ediyor. Finansman tarafı ise son 7-8 aydır olduğu gibi oldukça kısıtlı çünkü faizler de oldukça yüksek seviyede seyrediyor. Dolayısıyla yeni inşaatların bitirilmesi, faizlerin düşmeye başlaması ile piyasada alıcılar için daha cazip bir piyasa beklentisi ancak 2024 sonlarında başlayabilir gibi görünüyor" diyerek tamamladı. 

Bir TikTok videosu bir aylık kirayı ödeyebiliyor!

4 yıl önceki ev kiraları bugün aidat oldu!

Ankara'da yaşamak Paris, Roma, Berlin'den daha zor: Gelirin yüzde 30'undan fazlası kiraya verilmemeli!


 


Geri Dön