30 / 04 / 2024

Bir TikTok videosu bir aylık kirayı ödeyebiliyor!

Bir TikTok videosu bir aylık kirayı ödeyebiliyor!

Habertürk yazarı Kadir Kaymakçı bugünkü yazısında bir TikTok videosu bir aylık kirayı ödeyebildiğini yazdı. İşte Kaymakçı'nın  o yazısı...



Sosyal medya uygulamaları son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Goldman Sachs’ın geçen sene yayımladığı raporda dünyada 50 milyon 'influencer’ (içerik üretici) olduğu açıklanmıştı. 

Habertürk yazarı Kadir Kaymakçı da bugünkü yazısında sosyal medyaya yer vererek, bir TikTok videosu ile bir aylık kiranın ödenebildiğini yazdı. 

Kadir Kaymakçı'nın Habertürk'te kaleme aldığı yazısı şu şekilde:

Dün Goldman Sachs’ın geçen sene yayımlamış olduğu raporunda dünyada 50 milyon 'influencer’ (içerik üretici) olduğunu yazmıştım. Söz konusu bu 50 milyon içerik üreticinin ekonomik karşılığı da 2023 yılı için tam 250 milyar dolar. 2027 yılında söz konusu bu ekonomik büyüklüğün 500 milyar dolara çıkması bekleniyor..

‘İçerik üretici’ ekonomisinin giderek daha da büyümesi çocukların tutkularını da bambaşka alanlara yönlendiriyor. Bizim zamanlarımızda mühendis, doktor olmak ‘havalı’ydı şimdi birkaç inç’lik bir ekranın önünde sabahlara kadar oyun oynayan ‘gamer’ olmak! ABD’de ‘influencer’ olmak’ en popüler kariyer hedeflerinin başında yer alıyormuş. 

Bir TikTok videosu bir aylık kirayı ödeyebiliyor!

TikTok fenomeni Katherine Saras da paylaştığı bir videoda ‘içerik üretici’ olmanın cazibesini şu şekilde özetledi: “Biri bana sosyal medyanın 'gerçek bir iş' olmadığını söylediğinde ona tek bir TikTok paylaşımının aylık kiramın tamamını ödediğini anımsıyorum.”

2023'te dünya genelinde toplamda 4.9 milyar kişinin sosyal medya kullandığı tahmin belirtiliyor. Arıca söz konusu bu sayının 2027'ye kadar yaklaşık olarak 5.85 milyar kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Sosyal medyada geçirilen zaman da günde ortalama 145 dakika olarak belirtiliyor. Sosyal medya kullanıcıların yüzde 66'lık kısmı en çok kısa videoları izliyorlarmış. Ayrıca yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre giderek dijitalleşen iş ortamında küçük işletmelerin yüzde 77'lik kısmı müşterileriyle bağlantı kurmak için sosyal medyayı kullanıyormuş. En az bir markayı takip eden sosyal medya kullanıcılarının oranı da yüzde 90 olarak açıklamış...

Açıklanan bu sayılar da ‘içerik üreticileri pazarının’ etkisi konusunda bir fikir veriyor insana...

 

4 yıl önceki ev kiraları bugün aidat oldu!

Ankara'da yaşamak Paris, Roma, Berlin'den daha zor: Gelirin yüzde 30'undan fazlası kiraya verilmemeli!

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 


Geri Dön