28 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak olan destekler kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek.




Mega kent İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak olan desteklerle ilgili yeni bir karar alındı. Bugünkü 32469 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre inşaat yapımı için hibe haricinde kiracılara bir defaya mahsus ve karşılıksız olarak 100 bin Türk Lirası tahliye desteği verilecek.

İşte Bugünkü 32469 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan o kararın detayları...

İstanbul da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm uygulamalarına destek için yeni kararlar tek tek açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32469 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin  Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek. Ayrıca İş yerleri için de 350 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 350 bin Türk Lirası'na kadar da kredi desteği sunulacak.

Yine yayımlanan kararda yer alan detaylara göre ayrıca hak sahiplerinin diğer yapılarında her bir konut için 1 milyon 400 bin Türk Lirası'na ve diğer her bir iş yeri için de 700 bin Türk Lirası'na kadar kredi verilebilecek.

Söz konusu bu karara göre, riskli yapının yer aldığı parsellerde üretilecek olan projedeki bağımsız bölüm sayısı ya da inşaat alanının, mevcut bağımsız bölüm sayısı ya da inşaat alanının bir buçuk katını geçmesi durumunda hibe ve kredi desteğinden faydalanılamayacak.

İstanbul da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

KREDİ ÖDEMELERİ 120 AY VADELİ OLACAK

Kentsel dönüşüm kapsamında verilecek olan kredi geri ödemeleri, geri ödemesiz dönemden sonraki ilk aydan itibaren başlayacak ve ilk 12 taksit de faizsiz olacak şekilde en fazla 120 ayda tamamlanacak. Ayrıca yine kararda yer alan detaylara göre geri ödemesiz ve faizsiz dönem sonunda ilk taksit ödemelerinden önce başlangıç güncellemesi de yapılacak. Kentsel dönüşüm için kredi verilirken hak sahibi olan vatandaşların gelir ve kredi puanına bakılmayacak. Kredi geri ödemeleri Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yürütülecek.

KİRACIYA KARŞILIKSIZ 100 BİN TÜRK LİRASI

Ayrıca inşaat yapımı için verilecek olan hibe haricinde kiracılara da bir defaya mahsus ve karşılıksız olarak tam 100 bin Türk Lirası tahliye desteği ödenecek.

 

Müteahhitlerin en büyük sorunu finansman!

1957 yılında belediye 1.200 gayrimenkul sahibine 1 milyon TL borçlu!

6 Şubat depremleri davasında ilk karar çıktı! 


Geri Dön