28 / 04 / 2024

Akkuş Gayrimenkul'dan 200 milyon TL'lik yatırım!

Akkuş Gayrimenkul'dan 200 milyon TL'lik yatırım!

Beylikdüzü'ndeki stok arazileri üzerinde Alya markası ile iki proje üreten Akkuş Gayrimenkul 200 milyon TL'lik üç yeni proje daha hayata geçirecek.




Türkiye'nin önde gelen gruplarından olan Akkuş Grup, denim, örme, enerji ve kimya sektöründeki yatırımlarına 2013 yılında inşaat sektörünü de ekledi. 


Beylikdüzü'ndeki stok arazileri üzerinde Alya markası ile iki proje üretti. Grup, önümüzdeki dönemde de Beylikdüzü ve Esenyurt'ta geliştirdiği yeni projelerle yoluna devam etmeye hazırlanıyor.


Esenyurt’ta 180 konut, 20 dükkandan oluşan Alya Life, Beylikdüzü’nde 50 daire ve 8 dükkandan oluşan Alya Penta ve Beylükdüzü Kavaklı’da 120 dairelik Alya Vadi Konaklan projeleri geliştiriliyor. 


Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, bu üç projeye toplam 200 milyon TL'lik yatırım planladıklarını ve bu projeleri 2018-2019 yıllarında teslim etmeyi planladıklarını söylüyor.


Şimdiye kadar planladıkları ve hayata geçirdikleri pojelerini stoktaki arsalarına yaptıklarına dikkat çeken Abdülkadir Akkuş, önümüzdeki dönemde kat karşılığı ya da kentsel dönüşüm yaparak yeni projeler üretmeyi planladıklarını da vurguluyor.


İstanbul’da proje geliştirmeye devam edecek olan grup, yeni projelerini Kayaşehir, Beylikdüzü, Halkalı, Bahcelievîer ve Küçükçekmece gibi bölgelerde hayata geçirmeyi planlıyor. Bu plan çerçevesinde, bahsi geçen bölgelerde kat karşılığı arazi geliştirme, kentsel dönüşüm yapma gibi çalışmalara odaklanmış durumda. Mardin Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaları ile bölgede yaklaşık 300 kişilik istihdam yaratan Akkuş Gıup, Mardin ve Çanakkale'de de proje geliştirebilecek arsa stokuna sahip.



Ekonomist




Geri Dön