28 / 04 / 2024

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına 2013'te başlanacak!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına 2013'te başlanacak!

Mersin Akkuyuda yapılacak nükleer santrali kurmak üzere kurulan Akkuyu A.Ş.nin Genel Müdürü Alexander Superfin, santralin inşaatına 2013 ortasında başlamayı planladıklarını söyledi...



 Superfin Reuters ile söyleşisinde şunları söyledi:
Akkuyu için ÇED raporu alacağız, lisans başvurularını Aralık ayı sonuna kadar yapacağız. Santralde yüzde 49 pay için yabancı, Türk şirketlerle ön görüşmeler oldu, Türk şirketlerin katılımını istiyoruz; yeni ortak ya da  ortakları 2012 sonuna kadar belirleriz.

Finansman için kredi
Projenin finansmanı için Türk, Rus ve Avrupalı bankalardan kredi alınabilir, Türk bankalar finansmanda yer almalı; kredi görüşmelerine sonbaharda başlayabiliriz. Santralin yapımında yer alacak yükleniciler için ihale açacağız.
Yerli ve yabancı şirketlerin katılacağı ihalede Türk şirketlerin payı  yüzde 30-35 olabilir. Santral inşaatına 2013 ortasında başlamayı planlıyoruz, yükleniciler için ihaleler 2012 sonunda açılabilir. Sinop Nükleer Santrali için görüşmelerde yer almamız istenirse, müzakere edebiliriz; Türkiye nükleer santraller için ihale açarsa katılmak isteriz.
Milliyet


Geri Dön