28 / 04 / 2024

AKM personeli yeniden görevlendiriliyor!

AKM personeli yeniden görevlendiriliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un talimatı ile birlikte uzun süredir boş duran AKM personeli, İstanbul’da bakanlığa bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere dağıtılıyor. 



Yıllardır kapalı olmasına rağmen kadrosunu koruyan Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sonunda personel de bu durumdan şikayetçi olduklarını bildirmişlerdi. 9 yıldır boş olan Taksim Meydanı’ndaki AKM binasının kadrosunda 2 müdür yardımcısı, 2 şube müdürü ile birlikte 47 personel görev alıyorlardı. 

AKM personeli boş oturmaktan sıkılıp Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikâyet dilekçesi yazmışlar ancak sonuç alamayınca bu sefer Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyette bulunmuşlardı.

Atatürk Kültür Merkezi yıkılıyor! Çalışanlar ne olacak?

Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı bu duruma artık el koydu. Bakan Numan Kurtulmuş’un AKM’de çalışan personelin İstanbul’da ihtiyaç olan başka birimlerde kullanılması talimatını verdiği açıklandı. 

Bakanlıktan konu ile ilgili şu açıklama yapıldı: “AKM’nin güvenliği ve altyapı hizmetlerinde görevlendirilen personel dışında kalan AKM bünyesindeki kamu ve şirket çalışanlarının tamamı İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde ihtiyaç duyulan alanlarda görevlendirilecektir. AKM müdürü ile ilgili de başlatılan soruşturma sonucunda gereği yapılacaktır.”


Geri Dön