13 / 05 / 2024

Akmerkez, kiralarda yüzde 35 indirim yapacak!

Akmerkez, kiralarda yüzde 35 indirim yapacak!

Akmerkez Ticaret Merkezi, kirasını düzenli ödeyen kiracılarının yıl sonuna kadarki ödemelerinde yüzde 35 indirimi yapacağını duyurdu



Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformununda (KAP) yayımlanan açıklamasında, finansal piyasalarda devam etmekte olan olumsuz gelişmelerin gayrimenkul piyasasındaki etkilerinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Akmerkez Ticaret Merkezi'ndeki mevcut kiracılarımızdan, münhasıran kira bedellerini kira sözleşmelerinde öngörülen süre ve esaslar dahilinde gecikmeksizin muntazam ödeyen kiracılarımızın arasından, şirketimiz tarafından ihtiyari olarak belirlenecek olan kiracılarımıza 1 Eylül-31 Aralık 2009 tarihleri arasındaki kira dönemleri ile sınırlı olarak uygulanmak kaydı ile; kira sözleşmelerinde öngörülen ödeme tarihindeki dolar kurları üzerinden yüzde 35 oranında (ve 1 dolar = 1,1 lira altında kalmamak ve belirlenen dolar kurunun kira bedellerinin tenzili ve/veya kira sözleşmesinin uyarlanması olarak değerlendirilmemesi kaydı ile) indirim yapılmasına, kira bedellerinin bu şekilde tespit edilmek sureti ile kiracılarımızdan tahsil edilmesine; katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ak­mer­kez'den mağaza ki­ra­la­rında yüzde 35 indirim
İstanbul en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Akmerkez, kiralarda indirime gidiyor.

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), kirasını düzenli ödeyen kiracılarına yıl sonuna kadar yüzde 35 indirim yapacağını açıkladı. Akmerkez GYO'dan Kamu Aydınlatma Plaformu'na (KAP) yapılan açıklamada finansal piyasalardaki olumsuz gelişmelerin  gayrimenkul piyasasındaki etkilerinin değerlendirilmesi neticesinde böyle bir karar alındığı bildirildi.

Uygulama, Akmerkez'deki kiracıların 1 Eylül-31 Aralık 2009 tarihleri arasındaki kira dönemleri ile sınırlı olacak. Açıklamaya göre, doların 1.1 liranın altında kalmaması kaydıyla, kira sözleşmelerinde öngörülen ödeme tarihindeki dolar  kurları üzerinde yüzde 35 oranında indirim yapılacak. Bir şirket yetkilisi kira indiriminin Akmerkez'in ihtilaflı olmadığı tüm kiracıları kapsayacağını belirterek "İhtilaflı olduğumuz dükkan sayısı 10'u geçmez. Akmerkez'de 200'ün üstünde dükkan var. Davalılar hariç tüm kiracılara  uygulanacak" değerlendirmesini yaptı.
Star


Akmerkez'den yüzde 35 kira indirimi 
 
Sosyetenin alışveriş merkezi olarak bilinen Akmerkez, 200'den fazla dükkandan kirasını düzenli ödeyen kiracılarının yıl sonuna kadarki ödemelerinde yüzde 35 indirim yapacağını duyurdu. Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'den yapılan açıklamada, finansal piyasalarda devam etmekte olan olumsuz gelişmelerin gayrimenkul piyasasındaki etkilerinin değerlendirildiği belirtildi.  

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Akmerkez'deki mevcut kiracılarımızdan, münhasıran kira bedellerini kira sözleşmelerinde öngörülen süre ve esaslar dahilinde gecikmeksizin muntazam ödeyen kiracılarımızın arasından, şirketimiz tarafından ihtiyari olarak belirlenecek olan kiracılarımıza 1 Eylül-31 Aralık 2009 tarihleri arasındaki kira dönemleri ile sınırlı olarak uygulanmak kaydı ile; kira sözleşmelerinde öngörülen ödeme tarihindeki dolar kurları üzerinden yüzde 35 oranında (ve 1 dolar = 1,1 lira altında kalmamak ve belirlenen dolar kurunun kira bedellerinin tenzili ve/veya kira sözleşmesinin uyarlanması olarak değerlendirilmemesi kaydı ile) indirim yapılmasına karar verilmiştir.''
Zaman

Düzenli kira ödeyene yüzde 35 indirim

Akmerkez Ticaret Merkezi, kirasını düzenli ödeyen kiracıların yıl sonuna kadarki ödemelerinde indirim yapacağını duyurdu

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan yapılan açıklamada düzenli ödeme yapanlara yüzde 35 indirim yapılacağı bildirildi.
Türkiye


Geri Dön