27 / 04 / 2024

AKM'nin yıkımının yüzde 90'ı tamamlandı!

AKM'nin yıkımının yüzde 90'ı tamamlandı!

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımı yüzde 90 oranında tamamlandı. Sahnenin de yıkımıyla kaba yıkım kısa süre sonra bitecek.



İstanbul'da Taksim Meydanı'nda 1969'da açılan ve çeşitli tahribatlar sonucu kullanılamaz hale gelen ve yeniden projelendirilen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkım çalışmaları hızla devam ediyor. 

Sabah Gazetesi'nden Levent Sökmen'in haberine göre ön cephesi ve sütunların kontrollü bir şekilde yıkılmasıyla AKM'nin yıkımının yüzde 90'ı tamamlandı. Sahnenin de yıkımıyla birlikte kaba yıkımın kısa süre sonra biteceği belirtildi. 

Projenin bitmesi ile birlikte daha önce bin 300 kişilik olan AKM, yenilendikten sonra 2 bin 500 kişilik büyük bir opera salonuna kavuşacak. Yıllarca atıl halde kalan depo ve otopark alanları ise diğer ikincil mekânların daha etkin kullanılabilmesi için sil baştan tasarlandı. 

Mevcut AKM'ye eklenecek yeni binada 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik konferans salonu, 285 kişilik sinema, 250 kişilik oda tiyatrosu, sergi salonu, kütüphane, 885 araçlık otopark bulunacak. 
 


Geri Dön