Ekonomi

AKP ve MHP seçmeni de muhalefetle aynı görüşte İktidar ekonomide köşeye sıkıştı

Türkiye’de ekonomik darboğaz vatandaşın belini bükmüşken, AKP’li seçmenin de büyük bir kısmı artık ekonominin iyi yönetilmediğini kabul etmiş durumda. Yapılan son anketlerden elde edilen verilere göre vatandaşın yüzde 75’inden fazlası ekonominin yönetilemediği görüşünde.11-16 Temmuz 2022 arasında 28 ilde 2 bin 91 kişi ile gerçekleştirilen ankette ekonomi yöntemini başarısız bulanların ortalaması yüzde 75,5 çıktı

Türk Lirası’nın tarihi değer kaybı, oluşan kur farkı ve enflasyon baskısı fiyatları tavana uçururken vatandaş da ekonominin yönetilemediği konusunda hemfikir olmuş durumda.

11-16 Temmuz 2022 arasında 28 ilde 2 bin 91 kişi ile gerçekleştirilen ankette ekonomi yöntemini başarısız bulanların ortalaması yüzde 75,5 çıktı. Ekonominin iyi yönetildiğini düşünen vatandaşlar yüzde 22.5’te kalırken, yüzde 2 de “fikrim yok” yorumunda bulundu. 

Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP seçmenlerinin de ekonomi yönetiminden açıkça rahatsız olduğu görüldü. “Son zamanlarda ülkemizde ekonominin iyi mi yoksa kötü mü yönetildiğini düşünüyorsunuz?” sorusuna vatandaşların verdiği yanıtlar şöyle:

AKP’Lİ SEÇMENİN YÜZDE 51’İ “KÖTÜ YÖNETİLİYOR” DEDİ

AKP seçmeninde; İyi yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı yüzde 46’da kaldı ‘Kötü yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı yüzde 51, olarak belirlendi ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı yüzde 3 olarak ölçüldü. 
CHP seçmeninde; ‘İyi yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı sadece yüzde 2, ‘Kötü yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı ise yüzde 97,4 olarak ölçüldü, ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı yüzde 0,7 olarak tespit edildi. 

Öte yandan İYİ Parti seçmeninde; Ekonominin ‘İyi yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı yüzde 5 olarak ölçüldü, ‘Kötü yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı ise yüzde 93, ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı yüzde 2 olarak belirlendi. 

HDP seçmeninde; ‘İyi yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı yüzde 2,7 oldu, ‘Kötü yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı ise yüzde 97,3 olarak tespit edildi.

İTTİFAK ORTAĞI MHP’DE ORAN DAHA YÜKSEK

MHP seçmeninde; ekonominin ‘İyi yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı yüzde 26 olarak ölçüldü ‘Kötü yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı ise çok büyük bir oranla yüzde 69,3, ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı yüzde 4,7 olarak ölçüldü. 

Saadet Partisi seçmeninde; ‘İyi yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı sadece yüzde 10,7, ‘Kötü yönetildiğini düşünüyorum’ diyenlerin oranı ise yüzde 82,1, ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı da yüzde 7,1 olarak ölçüldü.