02 / 05 / 2024

AKSA, Olimpiyat Stadı'nda elektrik nöbeti tutacak!

AKSA, Olimpiyat Stadı'nda elektrik nöbeti tutacak!

Beşiktaş'ın iç saha maçlarının büyük bir kısmına ev sahipliği yapan Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki elektrik sorunu çözüldü. Beşiktaş’ın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda G.Saray ve Liverpool ile oynayacağı maçlarda AKSA’ya ait jeneratörler faaliyet gösterecek.



Beşiktaş'ın 4 Ocak’ta G.Saray ve 26 Şubat’ta Liverpool ile oynayacağı maçlarda AKSA firmasına ait bağımsız jenaratörler faaliyet gösterecek. AKSA, bu hizmeti sponsorluk olarak yapmayacak ve bunun bedelini stadın sahibi olan Olimpiyat Komitesi üstlenecek.

 

Kartal'ın Tottenham ile oynadığı maçta statta 2 kez elektrikler kesilmişti. Bu gibi problemlerin yaşanmaması için en etkili çözüm, stat elektriğini, şebeke etkisine maruz kalabilen senkron sisteminden ayırmak. Söz konusu maçta ortaya çıkan sıkıntı da Başakşehir bölgesindeki şebeke elektriğinde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle meydana geldi. Stadın hizmete girdiği 2000 yılından bu yana bölgedeki yerleşim çok arttı ve verilen elektrik bölgeye yetmiyor. Olimpiyat Stadı’nda sıkça yaşanan kesintilerin temel nedeni de bu.


Vatan


Geri Dön