19 / 05 / 2024

AKSİAD inşaat sektörünü buluşturdu!

AKSİAD inşaat sektörünü buluşturdu!

Hasan Urhan “Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere hizmet veren işadamlarının bir araya gelmesiyle kurulan bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.




Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) İnşaat Sektörünü bir araya getirdi. AKSİAD Başkanı Hasan Urhan, yaptığı konuşmasında Tuskon, Kasif ve AKSİAD’ın kurulduğu günden beri, çok önemli faaliyetlere imza attığını belirterek, AKSİAD’ın kuruluş amacıyla ilgili; “Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere hizmet veren işadamlarının bir araya gelmesiyle kurulan bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.


AKSİAD’ın faaliyetlerinden bahseden Urhan şunları kaydetti;

“Özellikle Tokat’ın ve ülkemizin büyük sorunu olan işsizlik ile mücadelede elimizi taşın altına koyduk. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu konularda istihdam garantili meslek kursları açtık. Diğer taraftan da  Federasyonumuz  KASİF ve Konfederasyonumuz TUSKON işbirliği ile yurt dışına geziler düzenleyerek girişimcilerimizin dış ticaret kapasitesinin yükseltilmesine çalışıyoruz. Bununla beraber firmalarımızın ihtiyaç duyduğu, halkla ilişkiler, müşteri memnuniyeti, satış pazarlama, iş güvenliği, proje eğitimleri vb ayrıca devlet desteklerine yönelik seminer ve programlarımız oluyor.

Bütün bu organizasyonları, Federasyonumuz KASİF ve Konfederasyonumuz TUSKON’un desteği, Tokat’ta ise kamu kurumu, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarıyla sağlanan işbirliğinin sonucunda ortaya çıkan sinerjiyle gerçekleştirmekteyiz.


Firmaların kurumsallaşarak büyümek ve kurumsal yönetime geçerek sürdürülebilirliğini sağlamak zorunda olduğunu belirten Urhan, “Şirketlerimiz buna göre yol haritasını belirlemelidir. Sahipleri için işletmeleri tarif edilemeyecek kadar değerlidir. Tüm kazançlarını, birikimlerini sağlayan işletmelerinin çalışanları, bir aile gibi görülmelidir. 1900´lerde kalma dededen babadan kalma yöntemlerle işletmecilik mantığı günümüzde geçerliliğini tamamen yitirmiştir. Uzun yıllar boyu emeklerle bugünlere gelen işletmelerin yöneticileri, çalışanları makine olarak değil sorunlarıyla, sevinçleriyle, aileleriyle birer insan olarak görenlerdir.


İnsanların birçoğu işlerini sadece para kazanmak için yapmamaktadır. Bazılarımız, işimizle ilgili olarak paradan daha önemli değerler, inançlar, amaçlar taşımaktayız. İnsanların çalışma şevkini arttırmak, onları kazanmaktan geçer. "Ben filanca işletmenin çalışanıyım" derken işletmemizle yücelmek ve onu sahiplenmek, sadece para için çalışmadığımızı gösterir.


Kesin olan bir şey vardır ki başarılı işletmelerin çoğunluğu, işini iyi yapan, yaptığı işten hoşlanan, işinin önemiyle ve iş arkadaşlarıyla gurur duyan, yönetimin desteğini alan, işletmenin amaç ve hedeflerini sahiplenmiş, işletmenin amaçların kendi amaçlarıyla bütünleştirebilen çalışanlara sahip işletmelerdir” diye konuştu.


Yapılan ve yapılacak olan programlardan bahseden Urhan Şöyle devam etti;

“Derneğimiz bünyesindeki üyelerimize yönelik, her ay bir komisyon programı yapmaya karar verdik. Geçen ay gıda komisyonuna program yapmıştık. Şimdi de inşaat komisyonuna bir program yapıyoruz. 10 Mayıs’ta ise İstanbul dan Hatemoğlu ve Dumankaya İnşaat sahiplerinin katılımı ile, Tekstil ve yine İnşaat Komisyonu üyelerimiz ile geniş katılımlı programımız olacaktır. Bizler bu programlarla Üyeler arası dayanışma, kaynaşma ve işbirliğini hedeflemekteyiz. Birlikte iş yapmak isteyen firmaların birbirlerini yakından tanımalarını öngörüyoruz. Yaklaşık 375 üye işadamı ile Tokat bölgesinin en yaygın sivil toplum kuruluşu olarak, Üyelerimizi dünya pazarlarına açmayı hedeflemekteyiz. Türkiye’nin 2023 vizyonunda ihracat ve dışa açılmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin müteahhitlik alanında dünyada ikinci sırada yer aldığını düşünürsek küresel rekabet ortamında yeni markalar oluşturmak ve sürdürülebilir ticaret yapmanın AKİSAD ve TUSKON çatısı altında güvenilir iş forumlarına katılmakla kolaylaşacağını vurgulamak isterim.


Çatı Kuruluşumuz olan Tuskon’un Ticaret zirveleri programları hepimizin malumudur, Bu yıl 18-19 Haziran da İstanbul fuar merkezinde 20. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü, T.C Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile, 304 ürün tanıtım standı, 300 ikili iş görüşmesi standı, 2100 yurt içi katılımcı firma, 150 ülkeden 2000 yurt dışı katılımcı firma, sayısı ile inşaat, yapı malzemeleri, mobilya,  ve ilgili makinelere yönelik olacaktır. Üyelerimizle ve özellikle ilgili sektörler ile bu organizasyona katılmak istiyoruz. Bu duygular içinde, sizlere en içten saygılarımızı sunuyor, şeref verdiğinizden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. Hepinize sağlıklı ve mutlu bir şekilde helal ve bol kazançlar diliyorum.”


AKSİAD Genel Sekreteri Mahmut Şencan ise TUSKON Tarafından Organize edilen Dünya genelindeki Ticaret fuarları, Kayseri’deki Latin Amerika ticaret zirvesi ve özellikle de 1.Sırbistan Türk ihraç ürünleri fuarı  (29 Mayıs – 1 Haziran 2014 Belgrat • Sırbistan) hakkında sunum gerçekleştirdi. Şencan, Fuarlara katılan KOSGEB’e kayıtlı firmaların Fuarlar masraflarının % 50- 60- 70 KOSGEB destekli olduğunu dile getirerek, fuarları şu şekilde sıraladı;

Gana Fate (Gana Gıda, Tarım Ve Teknolojileri Fuarı)

Sırbistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı

Luanda Uluslararası Ticaret Fuarı

Akra Yapı, İnşaat ve Emlak Fuar

Yunfu Doğal Taş Fuarı

Mahmut Şencan, ayrıca yine TUSKON Organizesi ile gerçekleştirilecek olan, Bu yıl 18-19 Haziran da İstanbul fuar merkezinde 20. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü, T.C Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile, 304 ürün tanıtım standı, 300 ikili iş görüşmesi standı, 2100 yurt içi katılımcı firma, 150 ülkeden 2000 yurt dışı katılımcı firma, sayısı ile inşaat, yapı malzemeleri, mobilya,  ve ilgili makinelere yönelik olacak olan programa yönelikte geniş bir sunum gerçekleştirdi.

Şencan; “Bu Ticaret köprüsü programına katılarak 150 ülkeye tek seferde ulaşmanın maliyeti, sadece bir ülkeyi ziyaret etmenizin maliyetinden çok daha düşüktür. Ayrıca bir ülkedeki tek bir müşterinin ziyareti için ayıracağınız iki günlük zaman zarfında 150 ülkeden ithalatçılarla buluşma imkânı elde edilecektir. Her yabancı katılımcıya kendi dilinde tercüman tahsis edileceğinden, yabancı dil bilmeyen Türk katılımcılar da ikili iş görüşmelerini rahatça yapabileceklerdir. Etkinliğin hedef pazarları da Afrika, Orta Doğu, Latin Amerika, Avrasya gibi kıtalardan gelen katılımcılar, gördükleri ve dokunabildikleri ürünleri daha çok tercih etmiş olacaklardır” dedi.


Yeni Tokat


Geri Dön