27 / 04 / 2024

MÜSİAD İnşaat sektörünün sorunlarını tartıştı!

MÜSİAD İnşaat sektörünün sorunlarını tartıştı!

MÜSİAD, inşaat Sektör Kurulu Toplantılarını üyelerinin katılımı ile yaptı. İlk toplantı. Güven Öztürk'ün ev sahipliğinde Güven İnşaat Merkez Ofisi'nde yapıldı. Toplantıda İmar Yönetmeliği tartışıldı...



İlk toplantı, Güven Öztürk'ün ev sahipliğinde Güven İnşaat Merkez Ofisi’nde yapıldı. Toplantıda 1 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe girmiş olan 28664 Sayılı Tip İmar Yönetmeliği'nin uygulamada oluşturduğu tereddütler ele alındı. Sektör Kurulu üyelerinin, söz konusu yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle oluşan sorunlarını dile getirerek, sorunların çözümü amacıyla ilçe belediyeleri imar müdürlük elemanları ile birlikte görüşmeler yapılması gerekliliği üzerinde karar kıldı.Toplantıda; belediyeler ile yapılacak görüşmelerde sunmak üzere detaylı bir rapor hazırlamak amacıyla MÜSİAD üyesi Ali Adıgüzel' in başkanlığında bir komisyon kuruldu. Komisyonun diğer üyeliklerine ise Yılmaz Çinar, Atilla Gökçek, A.Selim Ener, Güven Öztürk, Beyhan Hasırcı, Ayhan Ekmekçioğlu ve Abdulkadir Sökücü seçildi.


Gaziantep MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu, sonraki toplantısında İmar Yönetmeliği'nin uygulanması ile ilgili oluşturulmuş komisyon üyeleri ve bu üyelerin proje sorumluları ile Ali Adıgüzel'in ev sahipliğinde Adıgüzeller İnşaat Merkez Ofisi’nde yaptı.Toplantıda 1 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe girmiş olan 28664 Sayılı Tip İmar Yönetmeliği'nin uygulamada oluşturduğu tereddütler ele alınarak detaylı bir şekilde tartışıldı. Daha sonra ilçe belediyelerine ve ilgili imar müdürlüklerine sunmak üzere 1 Haziran 2013 tarihli yönetmelik sonrası ortaya çıkan tereddütler maddeler halinde yazıldı.

Konu hakkında Şahinbey ve Şehitkamil merkez ilçe Belediye Başkanları ve İmar Müdürlükleri ile görüşme kararı alındı.


Sabah Gazetesi


Geri Dön