20 / 07 / 2024

MÜSİAD İnşaat sektörü

MÜSİAD İnşaat sektörü

Burhan Özdemir, konutta balon un olmadığım talebin reel olduğunu, mevcut siyasi iktidara olan güven in güçlü bir şekilde tazelenmesiyle birlikte konut satışında ciddi şekilde artışa neden olduğunu söyledi.

MÜSİAD inşaat sektöründe Türkiye’nin dünyadaki konumunu açıklıyor!

MÜSİAD inşaat sektöründe Türkiye’nin dünyadaki konumunu açıklıyor. MÜSİAD, "İnşaat Sektöründe Türkiye’nin Dünyadaki Konumu ve Gelecek Projeksiyonu" raporunu Sunuyor. Etkinlik 11 Aralık günü İstanbul Swiss Hotel Residence'da düzenlenecek.

MÜSİAD İnşaat sektörünün sorunlarını tartıştı!

MÜSİAD, inşaat Sektör Kurulu Toplantılarını üyelerinin katılımı ile yaptı. İlk toplantı. Güven Öztürk'ün ev sahipliğinde Güven İnşaat Merkez Ofisi'nde yapıldı. Toplantıda İmar Yönetmeliği tartışıldı...

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 99 ayın zirvesini gördü! Kentsel dönüşüm sektörü hareketlendirdi!

İnşaat sektöründeki ücretli çalışan sayısı mayısta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 823 bin 929'a yükseldi. İşte sektör temsilcilerinin konu ile ilgili değerlendirmeleri...

Kıbrıs inşaat sektöründe 'yap-sat' bitirildi! Yatırımcılar kaçıyor!

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Kıbrıs'taki inşaat sektörünün zor günler geçirdiğini belirterek 'yap-sat' işleyişinin bittiğini ve yatırımcıların kaçmaya başladığını belirtti.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

MÜSİAD İnşaat sektörü Haberi

MÜSİAD İnşaat sektörü

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan özdemir, konutta balon un olmadığım talebin reel olduğunu, yerel seç imlerde ve özellikle cumhurbaşkanı seçimleri ile brlikte mevcut siyasi iktidara olan güven in güçlü bir şekilde tazelenmesıyle birlikte konut satışında ciddi şekilde artışa neden olduğunu söyledi. Müstakil Sanayici ve IşadamUn Defnemi (MÜSİAD) "İnşaat Sektöründe Türkiye'nin Dünyadaki Konumu ve Gelecek Projeksiyonu' raporunu bugün açıkladı MÛSIAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, yaptığı konuşmada şunlan söyledi: 'MÜSIAD İnşaat Sektör Kurulu olarak bu sene sektörel bir rapor hazırladık Bu bir araştırma raporudur Buradaki bilgileri arkadaşlarv mızla basındaki de&edi kardeşlerimizle paylaştık Raporumuz özellikle konut sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunu>orve konutta özellikle çok sorulan bir soru var. Konutta balon var mı? 

Talep aslında reel değil mi? Raporumuzdaki bilgileri» biz aslında...