06 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...



Türkiye Müteahhitler Birliği'nin ekonomi çevreleri ve sektör tarafından merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Nisan ayı sayısı yayımlandı.

“Seçimin Ekonomisi, Ekonominin Seçimi” başlıklı analizde, küresel ve ulusal ekonomi ve inşaat sektörüne ilişkin verilere yer verildi.

Türkiye Müteahhitler Birliği İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Nisan 2024 sayısında, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren’in 31 Mart 2024 Yerel Seçimi'nden sonra bir televizyon kanalında yaptığı söyleşi de yer aldı.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Söz konusu yayında, seçim gündemi olmadan geçecek önümüzdeki dört senelik sürecin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrasında ayrım gözetmeksizin tüm belediyelerin projelerine hükümet tarafından destekler verileceği açıklamasının önemi ile ilgili önemli açıklamalar yapan TMB Başkanı Erdal Eren, “Deprem ülkesi olan Türkiye'de hemen hemen büyük kentlerimizin hepsinde mutlaka kentsel dönüşüme, yapısal düzenlemelere, altyapı yatırımlarına ihtiyaç duyuluyor. Ve bunların devletin desteği olmadan yapılması da çok zor. Bakanlıklarımız ve belediyelerimizin kritik projelere beraber çözüm üretmeleri mutlaka daha yararlı olacak. Seçimsiz geçecek olan bu dört sene içerisinde yapısal reformlarla birlikte, ekonomide başlamış olan program dahilinde mutlaka bazı acı reçeteler de olacak. Fakat bu dört senelik süreçte ülkemizi hükümetimizle, bakanlıklarımızla, belediyelerle ve sivil toplum örgütlerimizin de destekleriyle hep birlikte mutlaka düzlüğe çıkartmanın bir yolunu bulacağız. Bulmak zorundayız.” dedi.

5 YILLIK DARALMANIN YÜZDE 35’İ TELAFİ EDİLDİ

İGFA'da yer alan habere göre 2024 yılı için inşaat sektörünün önündeki engellere de değinilen raporda, “Tasarruf tedbirleri kapsamında yurt içinde zorunlu durumlar dışında yeni projelere yer verilmeyecek olması, halihazırda yürürlükte olan Fiyat Farkı Kararnamesi’nin yetersiz kalması, jeopolitik gerilimlere bağlı şekilde artış gösteren inşaat maliyetleri ve gittikçe derinleşen ara eleman sıkıntısı, 2024'te de sektörün önündeki en büyük engeller arasında yer almaya devam etmiştir. Sektör, girmiş olduğu darboğazı yurt dışı müteahhitlik hizmetlerine ağırlık vererek aşmayı hedeflemektedir.” ifadeleri yer aldı.

 

İMKON'dan çimento ve beton zammı eleştirisi: 6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyen ev sahipleri dikkat!

Tatil için yazlık kiralamayı düşünenler dikkat! İşte bölge bölge yazlık kiraları!


Geri Dön