22 / 08 / 2024

İnşaat sektöründe mühendis krizi! Mühendisler sektöre küstü! 

İnşaat sektöründe mühendis krizi! Mühendisler sektöre küstü! 

İnşaat sektörü şimdi de mühendis krizi ile karşı karşıya kaldı. Çoğu mühendis maaşlarının yoksulluk sınırının altında kalması mühendislerin sektöre küsmesine neden oldu.



Mimar Mühendis maaşları kamu ve özel olmak üzere iki farklı şekilde fiyatlanıyor. Sonuçlara bakıldığında ise maaşların yoksulluk sınırının altnda kaldığı ortaya çıktı. Özellikle özel sektörde çalışan inşaat mühendislerinin büyük çoğunluğunun düşük maaşlarla çalıştığı ve mühendislik mesleğinde ekonomik dengesizliklerin olduğunu ortaya çıktı.

İnşaat Mühendisleri sosyal medya hesabı X'ten inşaat mühendisleri maaşlarını açıklayarak, yoksulluk sınırı ile karşılaştırdı. Maaşların yoksulluk sınırını altında kaldığını belirten İnşaat mühendisleri konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:'Bu durum, hem mühendislerin mesleki tatminini olumsuz etkileyebilir hem de sektördeki kaliteyi düşürebilir.'' dedi.

İşte İnşaat mühendislerinin sosyal medya hesabı x'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

İnşaat mühendisleri sosyal medya hesabından ilk olarak mühendis maaşlarını özel ve kamu olarak karşılaştırdı ve ortaya şu sonuçlar çıktı;

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ @insaatsektoru

Mimar Mühendis ve Teknik Eleman Maaş Anketi:

Türkiye'de yoksulluk sınırı 2024 yılı için 65.874 Türk Lirasıdır.

Lütfen anketi paylaşalım ve sonuçları hep birlikte değerlendirelim.
Kamu- 65.874 TL ve üzeri %6,9
Kamu- 65.874 TL ve altı %21,2
Özel- 65.874 TL ve üzeri %16,7
Özel- 65.874 TL ve altı %55,2

Sonuçları değerlendiren İnşaat mühendisleri yaptığı son paylaşımda özellikle özel sektördeki inşaat mühendislerine değinerek maaşların yoksulluk sınırı aldında kaldığını açıkladı. İşte İnşaat Mühendislerini o değerlendirmesi;

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ @insaatsektoru

Bu anketin sonuçları, Türkiye'deki inşaat mühendislerinin büyük bir kısmının yoksulluk sınırı altında kaldığını gösteriyor. 2024 yılı için belirlenen yoksulluk sınırı olan 65.874 TL'nin üzerinde maaş alan kamu çalışanlarının oranı %7, özel sektörde ise %17 olarak belirtilmiş. Buna karşılık, yoksulluk sınırının altında maaş alanların oranı kamuda %21, özel sektörde ise %55'tir. Bu durum, özel sektörde çalışan mühendislerin büyük çoğunluğunun düşük maaşlarla çalıştığını ve mühendislik mesleğinde ekonomik dengesizliklerin olduğunu ortaya koyuyor.

Bu sonuçlar, mühendislerin emeklerinin yeterince karşılık bulmadığını ve özel sektörde çalışan mühendislerin daha fazla zorluk yaşadığını gösteriyor. Bu durum, hem mühendislerin mesleki tatminini olumsuz etkileyebilir hem de sektördeki kaliteyi düşürebilir.

 

İnşaat sektöründe işçilik fiyatları asgari ücret artış oranının 2 katından fazla oranlarda arttı!

İnşaat projelerindeki yanlışlar görenleri çileden çıkarttı! Yapıyı parası olan değil, uzmanlar yapmalı!

İnşaat Mühendisliği yerleştirme puanları her sene daha da düşüyor!


Geri Dön