28 / 04 / 2024

Teknik müşavirliğin inşaat sektöründeki rolü değerlendirildi!

Teknik müşavirliğin inşaat sektöründeki rolü değerlendirildi!

Teknik müşavirliğin inşaat sektörümüzdeki öncü rolünün önemini değerlendirilerek Türkiye'de ve yurtdışında kazanılan deneyim ve birikimlerle teknik müşavirliklerin inşaat sektörünü olumlu yönde ilerlettiği gözlemlenebilmekte...



Teknik müşavirliğin inşaat sektörümüzdeki öncü rolünün önemini değerlendirdiğimizde, Türkiye'de ve yurtdışında kazandıkları geniş deneyim ve birikimleriyle teknik müşavirlik firmalarımızın Türk inşaat sanayiinin gelişiminde önemli görevler üstlenmiş olduğunu görüyoruz.


Teknik müşavirlerimiz, inşaat müteahhitlerimiz ve inşaat malzemesi üreticilerimiz İnşaat Sektörünün üç ana paydaşım oluşturmaktadır. İnşaat sektörümüzün daha da güçlenmesi, kalite ve teknoloji odaklı olarak çalışabilmesi ve yurtdışı iş hacimlerinin artması için sektörün bu üç paydaşının işbirliği yaparak yurt dışında daha fazla sayıda "Mühendislik-Tedarik-İnşaat" tipi sözleşmeler ve Kamu- Özel Sektör İşbirliği (PPP) projeleri yükümlenmeleri gerekmektedir. Yeni bölgelere yeni ülkelere açılmalıyız. İkili anlaşmalar yoluylayurtdışındamaster plan ve fizibilite çalışmalarının Türkteknik müşavirlik firmalarınca yapılmasını sağlamak ve izleyen tasarım ve inşaat işlerinin de Türk mühendislik ve müteahhitlik firmaları arasında ihale edilebilmesi için ivedilikle bir kalkınma veya yatırım bankacılığı mekanizması oluşturulması yaşamsal önem taşıyor. 



Dünya


Geri Dön