29 / 04 / 2024

Van'daki müteahhitler inşaat sektörünü değerlendirdi!

Van'daki müteahhitler inşaat sektörünü değerlendirdi!

Van'da bu yıl inşaat sektöründe büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Yaşanan hareketlilik bir çok sektörü de beraberinde tetikliyor. Firma yetkilileri konuştu. Kaynak: Van'daki Müteahhitler inşaat sektörünü konuştu.



Müteahhitler, işlerin yürümesi için bazı müteahhitlerin bu yola başvurduğunu söylerken, bu durumun nereye kadar bu şekilde devam edeceğini ise kestiremediklerini söylüyorlar.Van’da, bu yıl ciddi bir canlanma içinde olduğu gözlemlenen inşaat sektöründe yer alan yüklenici firma yetkilileri, inşaat sektörünün, hem ekonomiye, hem de istihdama büyük bir katkı sağladığını söylediler.Yüklenici firmalar, Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerden sonra yaşanan imar değişikliklerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle inşaat sektörünün büyük sıkıntılar yaşadığını, ancak bu yıl itibari ile inşaat sektöründe yaşanan hareketliliğin kendilerini oldukça memnun ettiğini dile getiriyor. İnşaat sektörü Van ekonomisinin önemli ayaklarından birini oluşturuyor.


EN İYİ DÖNEMİ YAŞIYORUZ

Van'da 2011 yılında yaşanan depremlerden sonra yapılan imar değişikliklerinin bazı mağduriyetleri de beraberinde getirdiğini anlatan Kaya Kent İnşaat sahibi Senar Kaya; “Berkaya yapı malzemeleri olarak yaklaşık 25 yıldır, inşaat yapı malzemeleri sektöründe hizmet veriyoruz. Ve son 10 yıldır Kaya Kent İnşaat olarak müteahhitlik yapıyoruz. ""Van''da yaşanan depremlerden sonra özellikle yıkılıp kentsel dönüşüm kapsamına giren birçok yerin imarı değişti, bu durumdan dolayı da mağduriyetler oldu. Örnek verecek olursak, bir vatandaşın 8 katlı binası var diye sayalım, bu binada toplam 60 dairesi olduğunu varsayarsak, şuan ki imar durumuna göre 30 daire yapabiliyor. İskele Caddesinde bitişik nizam 7 kat verilirken, şimdi ayrık nizam A-7, 5 mt çekmeli 7 kat gibi bir sürü sıkıntılar ve mağduriyetler var. Farklı mahallelerde de imar durumundan dolayı sıkıntılar yaşanıyor.""Bu sıkıntılar da, yeni yeni aşılıyor ve imar biraz daha rayına oturdu. Her yerin imarı belli olduktan sonra, geçen yıl ve bu sene özellikle çok daha fazla inşaat ruhsatı alınmaya başlandı. İnşaat sektörü şuanda Van'daki en iyi dönemini yaşıyor. Hiçbir dönemde bu kadar ruhsat alınmamıştı. Son yıllarda ilimize gelen İranlıların alışveriş için gelmeleri ve talep olması da inşaat firmalarını 1+1 ve 2+1 daire yapmaya sevk etti. İnşaat sektörü bu konudan dolayı şimdi iyi durumdadır” dedi. Kaynak: Van'daki Müteahhitler inşaat sektörünü konuştu 


Van Haber


Geri Dön