28 / 04 / 2024

Aksoy Holding'in Jacksonville, Miami ve Brooklyn’deki projelerinin değeri 800 milyon dolar! 

Aksoy Holding'in Jacksonville, Miami ve Brooklyn’deki projelerinin değeri 800 milyon dolar! 

Aksoy Holding, ABD gayrimenkul piyasasına Florida ile giriş yaptı. Peki şirketin nerelerde projesi var? İşte ayrıntılar...



Aksoy Holding, ABD gayrimenkul piyasasına Florida ile giriş yaptı. Şirket, kendilerine gayrimenkul yatırımları adresi olarak Florida’nın en büyük iki şehrini, Jackksonville ve Miami’yi seçti. 

Ekonomimcom köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Aksoy Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Batu Aksoy'un projeleri ile ilgili yaptığı açıklamaları kaleme aldı. 

Aksoy Holding in Jacksonville, Miami ve Brooklyn’deki projelerinin değeri 800 milyon dolar! 

Aksoy Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Batu Aksoy, 2021'de Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan babası Erdal Aksoy’dan grubun  döviz-TL gelirlerini yüzde 50-50 şekline taşımak için vize istedi. 

Batu Aksoy, "Bu amaçla ABD’de gayrimenkul yatırımına girmemizde fayda var. Bazı grupların ABD’deki gayrimenkul yatırımlarında başarı sağladıklarını görüyor, takip ediyorum" derken, Erdal Aksoy'dan da onay geldi. 

Batu Aksoy, bir taraftan Aksoy International Holding A.Ş.’nin kurulmasına ilişkin adım atarken, diğer taraftan da ABD’de büyük gayrimenkul yatırımcısı olan Esas Holding çatısı altındaki Esas Gayrimenkul’ün Yönetici Ortağı Kazım Köseoğlu'na görüş için danıştı. 

Batu Aksoy, Kaan Köseoğlu'na "Esas Gayrimenkul’ün ABD’deki yatırımlarını, işlerini izliyorum. Bizim de ABD’ye dönük gayrimenkul yatırımı planımız var. Ne dersin?" sorusunu yöneltti, Köseoğlu da ABD’deki gayrimenkul işlerinden memnun olduklarını söyledi. 

Bunların ardından 2022'de  Aksoy International Holding’in kuruluşu tamamlandı.  Konuya ilişkin "Aksoy Holding, “küresel çeşitlendirme” stratejisi kapsamında ilk olarak ABD pazarına odaklanmak üzere, doğrudan denizaşırı yatırımlar amacıyla uluslararası bir konaklama ve gayrimenkul geliştirme birimi kurmaya karar vermiştir" açıklaması yapıldı.

Aksoy Holding in Jacksonville, Miami ve Brooklyn’deki projelerinin değeri 800 milyon dolar! 

Batu Aksoy’la Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı’nın Eş Başkanı olduğu American Turkish Society’nin (ATS) New York’ta Cumhuriyetin 100’üncü Yılını kutladığı buluşmada karşılaştığını aktaran Vahap Munyar, Aksoy'un açıklamalarına yazısında yer verdi. 

"ABD’de kendimize gayrimenkul yatırımları adresi olarak Florida’nın en büyük iki kentini Jackksonville ve Miami’yi seçtik" diye konuşan Batu Aksoy, Jacksonville’deki projenin 100 dönümlük arazide 400 bin metrekarelik karma kullanımlı Fountains East projesi olduğunu belirtti. 

Bu projede bir otelin, çok aileli konut birimlerinin, kat mülkiyetine sahip birimlerin, perakende ve yeme-içme alanlarının, büyük ölçekli hastanenin yer aldığını aktaran Aksoy, "Projede bir üniversite binası ile yakında açılacak bir destekli yaşam tesis de bulunuyor. Projedeki  birimlerden bazıları için farklı ortaklıklar kurduk" şeklinde konuştu. 

Batu Aksoy, Miami’deki yatırımlarının ise ABD’li ünlü geliştirici “The Continuum Company” ile ortaklaşa geliştirildiğine dikkat çekti ve “Architectonica” tarafından tasarlandığını aktardı. 

Söz konusu projenin ismi The Continuum Club - Residences olarak belirlendi. Proje, North Bay Village’de denize sıfır, yüksek katlı 201 üniteden meydana geliyor. 

Aksoy Holding in Jacksonville, Miami ve Brooklyn’deki projelerinin değeri 800 milyon dolar! 

Aksoy International Holding Projeleri 

1. Aksoy USA Holdings One, LLC: Home 2 Suites By Hilton Hotel (160 odalı), proje ortağı Cross Regions Group. (Jacksonvile)

2. Aksoy USA Holdings Two, LLC: Fountains East Multifamily Apartments, proje ortağı Cross Regions Group. (Jacksonville)

3. Aksoy USA Holdings Three, LLC: The Continuum Club & Residences, perakende alanları ve konut. (Miami)

4. Aksoy USA Holding Four, LLC: Fountains East Retail Square (perakende & okul), proje ortağı Cross Regions Group (Jacksonville)

5. Aksoy USA Holdings Four, LLC: Yaşlı Bakım Tesisi (Jacksonville)

6. Aksoy USA Holdings Five, LLC:110 Boerum Place Condos, lüks daireler, proje ortağı Avdoo - Partners Development. (Brooklyn, New York)

Batu Aksoy, Jacksonville, Miami ve Brooklyn’deki projelerin parasal değerinin 800 milyon dolar seviyesinde olduğunu belirtti ve ABD’nin başka eyaletlerinde de gayrimenkul fırsatlarını değerlendirmeyi düşündüklerini vurguladı. 

Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, Miami'de 79 milyon dolara ev aldı!

Shimao Group'un 1.4 milyar dolarlık Shenzhen arazisi yine satılamadı! İşte nedeni...

Türkiye Petrolleri, 18-35 yaş arası 37 bin TL maaşla çalışacak personel arıyor!


Geri Dön