04 / 05 / 2024

Shimao Group'un 1.4 milyar dolarlık Shenzhen arazisi yine satılamadı! İşte nedeni...

Shimao Group'un 1.4 milyar dolarlık Shenzhen arazisi yine satılamadı! İşte nedeni...

Shimao Group'a ait Shenzhen'deki büyük ticari arsaların açık arttırmayla satılmasına yönelik ikinci girişimde teklif verenin olmaması nedeniyle bugün başarısızlıkla sonuçlandı. Bu olay, Çin'in emlak piyasasında devam eden zayıf talebin etkisini bir kez daha göstermiş oldu.



Shimao Group'a ait Shenzhen'deki toplam 243 bin 602 metrekare büyüklüğünde on iki arsa ve bu arsalar üzerindeki tamamlanmamış bazı binaları kapsayan açık artırma bugün yine olumsuz sonuçlandı. 1.4 milyar dolarlık Shenzhen arazisinin satılamamasını nedeni ise Çin emlak sektörü, kasvetli bir ekonomik tahmin ortasında kalması olarak gösterildi. 

ARSANIN FİYATI YÜZDE 20 DÜŞTÜ!

İnvesting'de yer alan habere göre; açık arttırma, toplam 243 bin 602 metrekare büyüklüğünde on iki arsa ve bu arsalar üzerindeki tamamlanmamış bazı binaları kapsıyor.

İstenen fiyat 10.4 milyar yuan (1.4 milyar dolar) olup, Temmuz ayında yapılan ilk açık arttırmada belirlenen 13 milyar yuan başlangıç fiyatına göre yüzde 20'lik bir düşüş göstermesine karşılık satılamadı. Açık artırma e-ticaret şirketi NASDAQ:JD'nin online platformu üzerinden gerçekleştirildi.

Çin hükümetinin arazi satış gelirleri ve emlak satışları Ekim ayında keskin bir düşüş yaşayarak bir önceki yıla göre sırasıyla yüzde 25.4 ve yüzde 20.33 azaldı. Bu haftaki resmi veriler, krizden etkilenen sektörün Pekin'in destek çabalarına rağmen henüz toparlanamadığını gösteriyor.

Yetkililer emlak sektörünü desteklemek için konut satın alma kısıtlamalarını gevşetmek ve borçlanma maliyetlerini düşürmek gibi tedbirler uygulamaya başladı.

Shimao Group un 1.4 milyar dolarlık Shenzhen arazisi yine satılamadı! İşte nedeni...

ÇİN EMLAK SEKTÖRÜNDEKİ ZAYIF TALEP DEVAM EDİYOR!

2021'in ortalarında bir borç krizinin başlamasından bu yana çok sayıda şirketin temerrüde düştüğü Çin emlak sektörü, kasvetli bir ekonomik tahmin ortasında bu buhradna çıkmaya çalışıyor.

EN YÜKSEK GÖKDELEN İNŞA EDİLECEKTİ

Shenzhen arazileri, 2017 yılında Şanghay merkezli Shimao tarafından satın alınan bir arazi paketinin parçasıydı. Şirket, Çin'in teknoloji merkezinde, şehrin en yüksek gökdelenini de içeren yeni bir simge kompleks inşa etmeyi planlıyordu.

Temmuz ayında 11.8 milyar dolarlık offshore borcunu ödeyemeyen Shimao, fon toplamak için varlıklarını satarak alacaklılar tarafından el konulmasını sağladı.

16.3 milyar yuan değerindeki arsaların, Çin mahkemeleri tarafından yedi yıl içinde açık artırmaya çıkarılan en değerli varlıklar olduğu söyleniyor.

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Türk müteahhitler, yurt dışında 13 milyar dolarlık iş üstlendi

Geri Dön