28 / 04 / 2024

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.



Konut fiyatlarının yükselmesi ile, yurt dışında birçok firma tanıtım toplantıları düzenleyerek Türkiye’deki yatırımcılara ulaşarak yatırımcıları çkemeye çalışıyor. İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, Karadağ, Dubai, Yunanistan ve İngiltere’ye yönelik tanıtımlara dikkat çekti.

KONUT FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ YATIRIMCILARI YURT DIŞINA KAÇIRDI!

Türkiye’de emlak piyasalarındaki artış ve durgunluğu fırsat bilen yurt dışı merkezli gayrimenkul ve inşaat firmalarının acenteleri, yatırımcıları kendi pazarlarına çekmek için tanıtım toplantıları yapmaya başladı. 

Tanıtım toplantılarında oturum hakkı, vatandaşlık imkanı, vize kolaylığı gibi fırsatları kullanarak, yatırımcının dikkati çekilmeye çalışılıyor. Konuyla ilgili uyarı yapan İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve gayrimenkul danışmanı Şenay Araç, yatırımcıların kendilerine sunulan fırsatlardaki alt detaylara dikkat etmesini, aksi takdirde yanıltılmış olacağını söyledi.

YURT DIŞINDAN KONUT ALMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Bugüne kadar yurt dışına yatırım yapmayan, konu hakkında bilgisi olmayan yatırımcıların avantajların büyüsüne kapılmaya başladığını anlatan Şenay Araç “Bu yerlerin başında Karadağ geliyor. Karadağ bankacılık sistemi zayıf ve yatırılan para ilk yıl sebepsiz çekilmiyor. Para transferinde yazılı talepname gerekiyor” diye konuştu.

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

DUBAİ'DEN KONUT ALMAK İSTEYENLER AMAN DİKKAT

Şenay Araç, Dubai'den konut alma isteyenlere uyarıda bulundu. Araç; ''Dubai’de 250 bin dolara mülk alındğı zaman 2 yıl oturum hakkı, 500 bin  dolarlık mülk alındığında da 5. yıl oturma hakkı veriliyor. Size satılan mülkün asla toprak tapusu verilmiyor'' dedi. 

O ÜLKEDE AVUKAT OLMADAN KİRALAMA YAPAMAZSINIZ... 

Şenay Araç, Dubai örneğinden sonra İngiltere'den konut almak isteyenlere kritik açıklamalarda bulundu. Ara., İngiltere’de yatırım yapmadan önce 2-3 ay paranızın kaynağının araştırıldığını anlatarak “Aldığınız mülkü kendiniz kiralama yapamıyorsunuz, mutlaka avukat ve acente devreye giriyor. Bunların da ücretleri çok yüksek. Aidat mülk sahibi tarafından ödeniyor, kira vergisi de cabası.  Avrupa fiyatlarda düşüş beklentisi var ve İngiltere’de vatandaşlık asla verilmiyor.” ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'DA EMLAK FİRMASI İLE ÇALIŞMANIZ GEREKİYOR

Yunanistan’da 250 bin Euro’ya alınan mülkün sadece vize kolaylığı sağlayacağını belirten Şenay Araç, mülk fiyatlarının orada 500 bin Euro civarına yükseldiğini açıkladı. Aynı zamanda en az bir yıl bu ülkede yaşamış olma şartı ile oturum hakkı verildiğine değinen Araç '' Orada da mutlaka bir emlak firması ile çalışmanız gerekiyor.” dedi. 

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

Yabancı Konut Yatırımcılarının Çekilmesinin Ekonomiye Maliyeti?

Geri Dön