29 / 04 / 2024

Aktif Bank'tan bir ilk: Metaverse'te parsel satın aldı!

Aktif Bank'tan bir ilk: Metaverse'te parsel satın aldı!

Metaverse'e olan ilgi her geçen gün daha fazla artarken, Türkiye'de bulunan bir yatırım bankası en tanınan coin projesinden alan satın alarak, sanal dünyaya giriş yaptı.



Aktif Bank (Türkiye'de bulunan özel sermayeli bir yatırım bankası), yaptığı basın açıklamasıyla beraber artık Metaverse’de bulunacaklarını duyurdu. Aktif Bank, Metaverse'in en tanınan projelerinden biri olan Decentraland MANA'da birkaç parselden oluşan büyük bir alan satın aldıklarını ve bu dijital alanı yapmayı planladıkları operasyonlar için tasarlamaya başladıklarını belirtti.

Kriptokoincom yazarı Vural Erkan'ın aktardığına göre; Aktif Bank, yaşamın her anında müşterileriyle beraber olan dijital bankaları N Kolay ile birlikte Metaverse Your deneyimini yakın gelecekte dijital platformlarıyla kullanıcılarına sunacak. Aktif Bank'ın İletişim Grubu ve Müşteri Deneyimi Başkanı olan Gamze Numanoğlu, Metaverse coin projesi olan Decentraland’da bulunan ilk ve tek Türk bankası olmaktan gurur duyduklarını açıklayarak, şu şekilde konuştu:
"Banka olarak adımlarımızı atmaya başladık. Müşterilerimize dokunabildiğimiz her yerde var olmak, daha iyi ve yeni deneyimler yaratmak bizim için önemli. Dijitalleşme gücümüze güvenerek, yaratıcılığın sınırlarını zorlayacak bu evrende, müşterilerimize Metaverse dünyasına uygun farklı deneyimler sunmayı planlıyoruz. Hem dijital bankamız N Kolay hem de Passo uygulamamız ile bu dünyada kullanıcılarımızın yanında olacağız."

Aktif Bank tan bir ilk: Metaverse te parsel satın aldı!

SÜRPRİZ METAVERSE PROJELERİ YOLDA

Numanoğlu, bu yeni çağa uyum sağlamak amacıyla Metaverse’e sunacakları hizmetlerin kullanıcıların o platformdan beklentilerini ve bulundukları platformu esas alarak tasarlayacaklarını belirtti. Aktif Bank'ın 2 senedir sponsorluğunu yaptığı N Kolay İstanbul Maratonuyla alakalı olarak yakın zamanda Metaverse üzerinde sürpriz projelerin olacağını paylaştı.

Metaverse coin projesi olan Decentraland (MANA), uygulamalar ve içerik oluşturmaya, bunlardan para kazanırken aynı zamanda yeni bir deneyim yaşatıyor, Ethereum Blockchain tarafından desteklenen bir sanal gerçeklik platformu olarak tanımlıyor. Bu dijital dünyada, insanlar daha sonra üzerine inşa edebilecekleri, para kazanacakları ve gezinebilecekleri araziler satın alabiliyor.

Decentraland MANA, 2017 yılında gerçekleştirilen 24 milyon dolar değerinde ilk kripto para sunumunun (ICO) ardından piyasaya sürüldü. Dijital evren, 2019 yılında kapalı betasını başlattı ve 2020 senesinin Şubat ayında halka açıldı. Açılışının ardından, kullanıcılar için bambaşka bir ütopya yarattılar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön