03 / 05 / 2024

Aktif yeşil alan nedir?

Aktif yeşil alan nedir?

İnsanların ortak kullanım alanları kapsamında yer alan ve içerisinde parklar, bahçeler, dinlenme tesisi barındırabilen yeşil alan nedir? Aktif yeşil alan nedir? İşte yanıtı bu haberde...



Aktif yeşil alan nedir?

Aktif yeşil alan; Park, çocuk bahçesi ve oyun alanları olarak ayrılan sahalardır. Aktif yeşil alan, toplumun ortak yararlanmasına tahsis edilmiş bulunan yeşil alanlar olarak tanımlanıyor.


Kent ve kasabalarda yer alan, insanların dinlenmesi ve çocukların oynaması için ayrılan alanlardır. Kent yönetimi, taşlık bir bölge olmaması için bu alanlarda peyzaj çalışmaları yaparlar. İnsanların ortak kullanım alanlarıdır. Bu tür yerlerde parklar, bahçeler, dinlenme tesisi de yer alabilir. 


Son günlerde yapılan markalı konut projeleri yeşil alana önem vermektedir. Birçok projede yeşil alan oldukça büyük bir alanı kapsar.  


Arsa - arazi sahipleri açısından sevilmeyen bu kavram; 'diğer insanlar açısından' ise çok sevilir. Çünkü yeşil alan, hayat demektir. 


Yeşil alanlar ikiye ayrılır. Kendiliğinden oluşan ve insan eliyle oluşturulan yeşil alanlar.

 

Kendiliğinden, doğal süreçte oluşan yeşil alanlar, insanların toplanıp, dinlenme, buluşma, eğlenme, ticari amaç ile buluştukları alanlardır.


İnsan eliyle oluşturulan yeşil alanlar ise şehir plancıları, mimar ve peyzaj mimarları tarafından oluşturulan alanlardır.


Donatı alanı nedir?



Geri Dön