27 / 04 / 2024

Akün ve Şinasi binasını isteyen satın alabilir!

Akün ve Şinasi binasını isteyen satın alabilir!

Akün ve Şinasi sahnelerinin bulunduğu binayı satın alan şirketin ortaklarından Ahmet Meriç, süreçle ilgili konuşulanlardan rahatsız olduğunu belirterek, “Eğer biri aldığımızın üzerinde fiyat verirse binayı alıp, gidebilir” dedi.




Ankara’da tiyatro temsillerinin gerçekleştiği Akün ve Şinasi sahnelerinin bulunduğu binayı alan Maritza İnşaat’ın ortaklarından Ahmet Meriç, satış sürecinin ardından konuşulanların kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. 


Yaptıkları açıklamaların çarpıtılarak aktarıldığını belirten Meriç şunları söyledi: “Mülkiyeti Emek İnşaat A.Ş.’de bulunan Akün ve Şinasi sahnelerinin yer aldığı binayı 10 gün önce satın aldık. Henüz binayla ilgili bir tasarrufumuz yok. Mülkiyet hakkını aldığımız binaya ne yapacağımıza ilerleyen günlerde karar vereceğiz. 


DT İSTERSE KONUŞURUZ


Bu arada Akün ve Şinasi sahnesi ile ilgili, ‘Kesinlikle çıkacaklar’ yönünde bir tavrımız olmadı. Devlet Tiyatroları (DT) kiralamak isterse oturup konuşabiliriz. Ayrıca biz bir yatırım yaptık, 33 milyon 200 bin TL gibi bir rakam ödedik. Bu binayla ilgili konuşan çok ama icraat yapan yok. Buradan açık çek sunuyorum. Eğer biri 33 milyon 200 bin TL’nin üzerinde bir fiyat verirse alıp binayı gidebilir. İhaleye girip veren de olmadı. Ortada maniple edilecek bir durum yok.”



Hürriyet





Geri Dön