04 / 10 / 2024

Akyaka sakin şehirler arasına girmeye hazırlanıyor!

Akyaka sakin şehirler arasına girmeye hazırlanıyor!

Muğla"nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde, Uluslararası Sakin Kentler Birliği"ne (cittaslow) üye olmak için sürdürülen çalışmalarda son aşamaya gelindi




Akyaka beldesinde, Uluslararası Sakin Kentler Birliği"ne üye olmak için nisanda halkoylaması yapıldı. Ezici çoğunluk œevet dedi   ve bu sonuç üzerine Uluslararası Sakin Kentler Birliği"nin Türkiye"deki tek temsilcisi durumundaki Seferihisar Belediyesi Cittaslow Yürütme Kurulu"ndan 12 kişilik heyet ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Akyaka Beldesi"ne geldi.
Yapılan toplantıda Akyaka"nın durumunun Cittaslow kriterleri bakımından değerlendirildi ve bu doğrultuda da çalışmalara başlandı.
Akyaka Belediye Başkanı CHP"li Ahmet çalca, beldelerinin Türkiye"de Seferihisar"dan sonra ikinci œSakin şžehir olmak için çalışmalarını tamamladığını söyledi.

Cittaslow nedir
İtalyanca œcitta (şehir) ve İngilizce œslow (yavaş) kelimelerinden oluşan œcittaslow, œyavaş şehir anlamına geliyor. 1999 yılında İtalya"nın Greve kentinde ˜slow food" (yavaş yemek) hareketinden ortaya çıkan bir kentler kasabalar ağı olan birliğe üye kentler, küreselleşmenin standartlaştırdığı, insana ve çevreye duyarsızlaştırdığı kentlere alternatif olarak şekilleniyor.
Milliyet


Geri Dön