27 / 04 / 2024

Akyazı Stadyumu'nun yüzde 25'i tamamlandı!

Akyazı Stadyumu'nun yüzde 25'i tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Akyazı Stadyumu’nun inşaat seviyesi % 25 olarak açıklandı. Trabzon Milletvekili ve eski Bakan Faruk Özak da inşaatın sekteye uğramayacağını ve zamanında tamamlanacağını söyledi.




Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Akyazı Stadyumu’nun inşaat seviyesi % 25 olarak açıklandı. Trabzon Milletvekili ve eski Bakan Faruk Özak da inşaatın sekteye uğramayacağını ve zamanında tamamlanacağını söyledi. Özak, “Başbakanımız’ı ikna edebilirsek kuruvaziyer liman projesiyle hayata geçirmek istiyoruz. Ayrıca kafamızda bir proje daha var” dedi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen UEFA kriterlerindeki stadyumlar, Türkiye'nin dört bir köşesinde bir bir yükseliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Trabzon’daki stadın gerçekleşme oranının yüzde 25 seviyelerinde olduğunu açıkladı. Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı süren stadyumlardaki çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor. Bakan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'den Edirne'ye, Trabzon'dan Diyarbakır'a kadar birbirinden farklı bölgelerde stadyum çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, yeni stadyumların Türkiye'nin sportif geleceğine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti. Trabzon Akyazı Stadyumu’yla ilgili bilgiler veren Kılıç, “Deniz doldurulmasıyla yapılacak Trabzon Akyazı Stadyumu'nun maliyeti 250 milyon lira. 41 bin 461 seyirci kapasiteli olması planlanan ve çok geniş bir alanda inşa çalışmaları devam eden stadyumun bugün ki fiziki gerçekleşme oranı yüzde 25 dolaylarında” diye konuştu.


ÖZAK: STADYUM ÇABUK İLERLİYOR


Öte yandan AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak ise, stadyumla ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “41 bin 461 kişilik stadyumumuz devam ediyor. Biliyorsunuz stadyumu 40 bin olarak geçiren bu eski futbolcu Faruk Özak’tır. Sayın başbakanımız da sağolsun bir şey demedi. Mersin 25 bindi 26 bin yapmadı. Burayı 40 bin kişilik yaptı. Daha sonra da geldi kendisi kapasiteyi 41 bin 461’e yükseltti. İnşallah stadyum çok çabuk gidiyor.  TOKİ  Başkanımız Trabzonlu hemşerimiz. Bu bizim için bir şans. Çaykaralı hemşerimiz. Bu hafta onunla konuşacağız. Müteahhit arkadaşımızın bazı sorunları var. Onları takip edeceğiz. Orayı da hızla hizmete açacağız. Yalnız stadyum mu olacak? Hayır. Trabzonspor Tesisleri, Gençlik Spor Tesisleri, belki köşeye güzel bir cami inşallah. Diğer 400 bin metrekarelik alanı da Sayın Başbakanımızı ikna edebilirsek bur kruvaziyer liman. Batıya yapıp arka tarafını da Trabzon belediyesinin hizmetine vermek istiyoruz.” şeklinde konuştu. 


Güne Bakış



Geri Dön