29 / 04 / 2024

Al Capone'un Miami'deki malikanesi 8.5 milyon dolara satışa çıkarıldı!

Al Capone'un Miami'deki malikanesi 8.5 milyon dolara satışa çıkarıldı!

Tarihin en ünlü mafya babalarından biri olarak bilinen Al Capone'un ABD'nin Miami kentindeki lüks malikânesi 8.5 milyon dolara (18 milyon 850 bin TL) satışa çıkarıldı...



Al Capone'un Miami'deki malikânesi daha önce iki kez satılmıştı. Ünlü mafya babasının 20 yılını geçirdiği deniz kenarındaki ev, 8.5 milyon dolara satışa sunuldu.


Tarihin en ünlü mafya babalarından biri olarak bilinen Al Capone'un ABD'nin Miami kentindeki lüks malikânesi 8.5 milyon dolara (18 milyon 850 bin TL) satışa çıkarıldı. Palm Island sahilinde bulunan 900 metrekarelik malikâne, yapılışından 6 yıl sonra 1928'de Al Capone tarafından o dönem 40 bin dolara satın alındı. Mahalledeki komşuları, tanınmış mafya babasının bölgeye taşınmasından rahatsız olmuştu. Çevredekilere "iyi bir komşu olma ve yardım kuruluşlarına bağışta bulunma" sözü veren Capone'un, 1929'daki ünlü 'Sevgililer Günü Katliamı'nı bu evde planladığı iddia edilmişti. 14 Şubat 1929'da adamlarına polis üniforması giydirtip rakip mafya babası Bugs Moran'ın çetesinden 7 kişiyi kurşuna dizdirten Capone, adamları emirlerini yerine getirirken Miami'deki malikânesinde parti vermiş, bu sayede cinayet suçlamalarından aklanmayı başarmıştı. Al Capone, ABD'deki alkol yasağı döneminde içki kaçakçılığından kazandığı yüklü miktardaki parayla malikânesinin çevresini güvenlik önlemleriyle donatmış, kapılara 7 gün 24 saat çalışan nöbetçiler dikmişti. Şöhreti gittikçe artan mafya babasını fotoğraflamak isteyen basın mensupları da Capone'un malikânesinin dışında kamp kuruyordu. 


ONA HİÇ UĞUR GETİRMEDİ 


Ancak Miami'deki evi, Capone'a hiç de uğurlu gelmedi. Ünlü gangster 1931'de vergi kaçakçılığından yargılandı ve 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Doktorlar, uzun süreli hapishane yaşamı ve yakalandığı frengi hastalığı yüzünden psikolojisi gün geçtikçe çöken Capone'un algı seviyesinin 12 yaşındaki bir çocuğun düzeyine indiğini söylüyordu. 1939'da salıverilen Capone'un yaşamı 1947'de yine bu evde son buldu. Ev 1970'lerde çılgın partileri seven Henry Morrison adlı bir pilot tarafından satın alındı, fakat kısa bir süre sonra atıl duruma düştü. 2011'de restore edildikten sonra 10 milyon dolara tekrar satış listesine konulan lüks malikâneyi şimdiki sahibi 2013'te 7.4 milyon dolara almıştı. Malikânenin sahibi Anthony Panebianco 8.5 milyon doların böylesine lüks ve ünlü bir ev için makul bir ücret olduğunu bildirdi. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön