20 / 05 / 2024

Al Waleed, lüks otellerini satıyor!

Al Waleed, lüks otellerini satıyor!

Kingdom Holding'in patronu olan Suudi Prens Al Waleed, yüzde 50 ve altında hissesi olan otellerden çıkıyor



Kingdom Holding'in patronu olan Suudi Prens Al Waleed, yüzde 50 ve altında hissesi olan otellerden çıkıyor. Prens'in hisselerini satacağı oteller arasında Londra'daki Savoy ile New York'taki The Plaza Hotel var

ORTADOĞU'NUN en zengin adamı Suudi Prens Al Waleed Bin Talal, otellerini satış vitrinine çıkardı. Suudi Arabistan merkezli Kingdom Holding'in patronu olan Suudi Prens Al Waleed, otelcilik alanında yeni bir yapılanmaya gidecek. Ortağı olduğu otellerdeki hisselerin büyük kısmını satacağı belirtilen Suudi Prens'in hangi otelleri satışa çıkaracağı ise merakla bekleniyor. Kingdom Holding'in CEO'su Sarmad Zok hisse satışlarının yüzde 50 ve altında olan oteller olabileceğini dile getiriyor.

20 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 8'inci adamı olan Al Waleed Bin Talal'in Fas'tan ABD'ye bir çok otelde ortaklığı var. Bu oteller arasında Four Seasons, Fairmont, Mövenpick gibi markalar da yer alıyor. Suudi Prens'in satışa çıkardığı otellerin arasında 2005'te 1.2 milyar sterline yüzde 50'sini aldığı Londra merkezli Savoy, yüzde 35.5 hissesini elinde tuttuğu New York'taki The Plaza Hotel, ile yüzde 50 ortaklığı bulunan San Francisco'daki Fairmont otel de bulunuyor.
Kerim Ülker/Vatan


Geri Dön