05 / 05 / 2024

Alaaddin Yüksel: Turizm'de Ankara markası yaratacağız!

Alaaddin Yüksel: Turizm'de Ankara markası yaratacağız!

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, "Dünya Turizm Günü" dolayısıyla Valilikte gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar ve Ankara'da faaliyette bulunan turizm sektörü yöneticileri katıldı.




Vali Yüksel, toplantıda yaptığı konuşmada, "Sahip olduğu tarihi, kültürel ve coğrafi zenginliği ile tüm dünyayı ağırlayabilecek kapasitede olan Ankara, atacağı kararlı adımlarla turizm sektöründe haklı yerini mutlaka alacaktır" ifadesini kullandı.  


Turizmde uzun soluklu planlamaların önemine dikkati çeken Vali Yüksel, "Ankara'da planlama ve altyapı, eğitim ve istihdam, tanıtım ve uluslararası ilişkiler, çevre ve sağlık ile ilgili denetim konularında yeni anlayışlar ortaya koyarak Ankara'da  sunduğu avantajlar ile birlikte dünya barışına, insan sevgisine, tarihi ve kültürel varlıkların korunmasına gayret ettiğimiz çevremize, büyük hassasiyet içerisinde, turizm pazarlarında mutlaka  Ankara  markası yaratacağız" düşüncesini paylaştı.


Ankara'daki kaplıca turizmine de değinen Yüksel, "Kaplıca turizmine de mutlaka gereken değeri vermeliyiz ve bu konuda yapılacak yatırımları da desteklemeliyiz" görüşünü bildirdi. 



HaberTürk Ankara 


Geri Dön