28 / 04 / 2024

Alaattin Çakır'dan müteahhitlere müjde!

Alaattin Çakır'dan müteahhitlere müjde!

İMKON Genel Sekreteri Çakır'ın talebi üzerine çalışma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yabancıya mülk satışının ihracat kalemi sayılacağını bildirdi. Çakır "Bu gelişme, daralan sektöre nefes aldıracak" dedi.



İNŞAAT Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Sekreteri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi Genel Koordinatörü Alaattin Çakır, "Yabancıya mülk satışının ihracat kalemi olarak değeıiendiımesi talebimiz. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi tarafından uyguıı bulundu. Talebin yasalaşması halinde, sektöre can suyu olur" dedi. 


Çakır, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Alanya ve bölge müteahhitlerinin önemli talepleri arasında yer alan yabancıya satılan konutların ihracat teşvik kaleminde değerlendirilerek, satışların teşvik edilmesi talebimizi İMKON olarak Ekonomi Bakam Sayın Nihat Zeybekçi'ye bizzat iletmiştim. 


ZEYBEKÇİ TALEBİ UYGUN BULDU 

Alanya'nın yabancıya konut satışında ilk sırada yer aldığını, bu sebeple sektörün tüm sorunlarının ivedilikle karşılanması gerektiğini, özellikle Avrupa ve Rusya'da son aylarda yaşanan ekonomik daralmanın getirdiği satış sorunlarının yeni teşviklerle giderilmesi hususlarım aktarıp Sayın Zeybekçi "yi Alanya'ya davet etmiştim. Sektör adına ilettiğimiz talebin uygun görülmesi ve çalışma başlatılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Saym Zeybekçi ayrıca yabancılara konut satışının, döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için çalıştıklarını kamuoyuna açıkladı. 


'DARALAN SEKTÖRE NEFES ALDIRIR' 

Yabancılara konut satışının, Türkiye'nin en önemli ihraç kalemlerinden bilisini oluşturduğunu belirten Sayın Zeybekçi, İMKON'un taleplerinin son derece haklı olduğunu ifade etmiştir. Sayın Zeybekçi'nin sektörün önemli konu ve taleplerine temas etmesi ve çalışma yürütmesi bizleri umutlandırmış ve heyecaıüandıımıştır. 1 Kasım'dan soma ülkenin ve sektörün istikrara kavuşması ve sağlıklı bir hükümet kurulması büyük önem taşımaktadır. Alanya ekonomisinin önemli aktörlerinden biti olan yabancıya konut satışına davalı inşaat sektörünün sorun ve taleplerini, gücümüz oı anında Ankara'da dile getirmeye ve takip etmeye özen gösteriyoruz." 


Antalya Yeni Alanya


Geri Dön