28 / 04 / 2024

Alacağı devlet hacizle tahsil etmezse çeteler türer!

Alacağı devlet hacizle tahsil etmezse çeteler türer!

Devlet alacaklının alacağını hacizle alamazsa devreye tahsilat çeteleri girer



Ev eşyasının üzerinden haczin kaldırılmasına sıcak bakmadığınız anlaşılıyor, peki ana-baba evine sığınmış kişilerin ana-babasının huzurlu oturma hakkı yok mu Her an bize de haciz gelir korkusu yaşamaları doğru mu • B.K.

Evet doğrusunu söylemek gerekirse ev eşyası üzerinden haczin kalkmasına bu şartlarda ben karşıyım. Bir önlem alınırken ihtilafta iki tarafın da menfaatlerini koruyacak önlem alınmalıdır. Haczin amacı nedir

Borcunu ödemeyen borçlunun malvarlığına el koyarak paraya çevirmek, alacaklının hakkını korumak. Peki bu şartlarda alacaklıyı nasıl koruyacağız Alacaklının günahı ne Borçlu piyasaya borç taksın, evine pahalı eşyaları alsın, rahat rahat yaşasın, yani borcuna ödeyeceği parayı eşyaya harcasın, daha açık anlatımla evine eşya alacak parayı bulsun ama borcunu ödeyecek parayı bulmasın, bu mudur doğru Zaten borç bugün şahsidir. Birinin borcu için bir başkasının malı haczedilemez. Evladın borcu için de ana-babanın malvarlığı haczedilemez. Sonra yaşam için elzem olan eşya da ve hatta küçük esnafın kullanacağı alet-edavat da haczedilemez. Peki şimdi cepteki para dışında eşya da haczedilemeyecek ise yani bu tanımın daha açık anlatımı, devlet alacaklının alacağını alamayacak ise ne olur bilir misiniz Devreye tahsilat çeteleri girer. Bunu mu tercih ediyorsunuz Devlet yönetimi boşluk kabul etmez. Boşluk doğan alanları hemen gayrikanuni oluşumlar doldurur. Burada da öyle olur, yasa dışı çeteler türer, çek-senet mafyası gibi çalışır. Bu kaosu düşünebiliyor musunuz Yoksa devletin memurları yasalar çerçevesinde tahsilat mı yapsın Ben ikincisinden yanayım.

Tamer Heper/Posta


Geri Dön