03 / 05 / 2024

Alaçatı, butik otel çöplüğüne döndü!

Alaçatı, butik otel çöplüğüne döndü!

Sakin bir Ege kasabası görünümünden trend tatil merkezi haline gelen İzmir Alaçatıda çok kısa sürede açılan butik oteller turizmcilerde kaygı yarattı. Alaçatıda kısa sürede 80in üzerinde butik otel inşa edildi, 2 bine yakın ek yatak kapasitesine ulaşıldı



Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir, "Alaçatı, ne yazık ki butik otel çöplüğüne döndü" dedi.

Önce değişiklik arayan yerli turistlerin, ardından İstanbullu yatırımcıların keşfettiği Alaçatıda kısa sürede 80in üzerinde butik otel inşa edildi, 2 bine yakın ek yatak kapasitesine ulaşıldı. Yatırımları hızlandıran ise Kültür ve Turizm Bakanlığının Alaçatı Mersinli Koyunu turizm yatırımlarına açması oldu. Çeşmedeki tarihi ve tescilli yapıların restore edilmesini olanaklı kılan bu haber bazı turizmcileri sevindirirken bazıları da butik otel enflasyonuna karşı uyarıda bulundu.

STRATEJİ DOĞRU, YARIMADAYA YAYILMALI

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir, bölgede çok kısa sürede 80in üzerinde butik otel inşa edildiğini ve 2 bin civarında ek yatak kapasitesine ulaşıldığını anlatarak, "Bu doğru bir stareji. Ancak, büyük, küçük fazlaca yatırımcı Alaçatıda butik otel açma yarışına girdiler. Yani Çeşmede bir talep boşluğu dolduruldu. Hatta bu boşluk dolarken biraz da abartıldı. Alaçatıda butik otel sayısı hızla artınca yoğun bir rekabet başladı ve sistem zarar gördü. Alaçatı, ne yazık ki butik otel çöplüğüne döndü" dedi. Demir ayrıca, Alaçatıda hataya düşmeden butik otel yatırımlarının bütün yarımadaya yayılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

ESNAF ODASI ARTIŞI DESTEKLİYOR

Butik otel yatırımlarının artması taraftarı olan Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayla bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve tescilli binaların tespiti kararı alındığını hatırlattı. Bu gelişmeden sonra bina sahipleri ile restorasyon çalışmaları için temasa geçildiğini kaydeden Cenger, "İlçede başlatılacak butik otel hamlesini destekliyoruz. Bu binaların restorasyonunda uygun kredi ve vade seçenekleri ile mal sahiplerinin ya da yatırımcıların butik otel yatırımına yöneltilmesi yerinde olacaktır. Buna ihtiyacımız var" diye konuştu.

HÜRRİYET


Geri Dön