Genel

Alaçatı ve Pendik'te özelleştirme hamlesi! 

Özelleştirilme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme kapsamına alınmış olan Çeşme Alaçatı’daki 93 bin metrekarelik alanın yeni imar planları askıya çıkarıldı. Söz konusu planlara göre, parsel açık spor tesis alanı, ticaret ve turizm alanı ve resmi kurum alanı ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugünkü 32613 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İzmir’de özelleştirme kapsamında alınmış olan İzmir’in turistik ilçe merkezi Çeşme’deki bir parselin imar planı değiştirildi. Paylaşılan detaylara göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Alaçatı Mahallesi 356 ada 24 parselin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği, 1/5.000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Hazırlanmış olan imar planına göre; İzmir Çeşme Otoyoluna komşu hazine mülkiyetindeki toplamda 93 bin 490 metrekarelik alan "Ticaret - Turizm Alanı (E: 0.60 Yençok: 2 Kat), Açık Spor Tesis Alanı (E: 0.15, Yençok: Projenin gerektirdiği yükseklik), Resmi Kurum Alanı (E: 0.40, Yençok: 2 Kat), Trafo Alanı, Otopark ve Yol" ilan edildi. Parselin yakın bir zamanda satışa sunulması bekleniyor.


İŞTE O KARARLAR

Ayrıca yine Resmi Gazete'de yer alan karara göre; Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan mega kent İstanbul'un Pendik ilçesi, Kurna Mahallesi'nde bulunan 11480 ada, 13 parseldeki "Gelişme Konut Alanı, İlkokul Alanı, Park, Genel Otopark Alanı ve Yol" yapımı için özelleştirilecek.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan İzmir'in Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesi'nde yer alan 356 ada ve 24 parseldeki araziler "Ticaret-Turizm Alanı, Açık Spor Tesis Alanı, Resmi Kurum Alanı, Trafo Alanı, Otopark ve Yol"  kullanım kararları çerçevesinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirilecek.

Bunun dışında Sümer Holding Anonim Şirketi adına kayıtlı olan Yozgat'ın Merkez ilçesi, Yenicami 2. Mıntıka Mahallesi'nde yer alan  1546 ada, 1 parsel ve 1556 ada, 1 parseldeki arazilerin de "Gelişme Konut Alanı, Sosyal Tesis Alanı, Park, Genel Otopark Alanı ve Yol" şeklinde kullanılması için özelleştirilmesine karar verildi.  Kararlar bugünkü 32613 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


 

32 bin TL'ye arsa, 1.1 milyon TL'ye konut sahibi olabilirsiniz! Ağustos fırsatı açıklandı! 

TOKİ Erzurum Aşkale 2. Etap kura sonucu 8 Ağustos 2024!

İstanbul'un o ilçesinde pazar günleri inşaat çalışmaları yasaklanıyor!