10 / 05 / 2024

Alaeddin Babaoğlu: Haliç'i Central Park'a benzetiyorum!

Alaeddin Babaoğlu: Haliç'i Central Park'a benzetiyorum!

Amplio Emlak Yatınm'ın Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliç'in gün geçtikçe New York'taki Central Park'a benzediğini belirterek, "Burası bütün şehre hizmet edebilecek bir nokta" dedi.



 

Haliç Yat Limanı Kompleksi ihalesinin ardından gözler son yılların en büyük gelişimini gösteren Haliç bölgesine çevrildi. Haliç'e 2007 yılında yatırım yapan kuruluşlardan Amplio Emlak Yatınm'ın Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliç'in gün geçtikçe New York'taki Central Park'a benzediğini belirterek, "Burası bütün şehre hizmet edebilecek bir nokta. Haliç'e yatırımların arkası kesilmeyecek" dedi. 


Babaoğlu, "Haliç'e kuş bakışı baktığımda potansiyel olarak New York'taki Central Park'a benzetiyorum. Çünkü şehrin ortasındaki bu vahada hem üniversiteleri, hem konutları hem otelleri hem eğlence alanlarıyla burası bütün şehre hizmet edecek bir al^n" diye konuştu. Uluslararası yatırımcıların Haliç'te yatırım için fırsat kolladığını dile getiren Babaoğlu, 'Yurtdışındaki yatırımcı dostlarımızın hepsi 'nasıl Haliç'te herhangi bir aktivitenin içersinde olabilceklerini soruyor" dedi. 


Hilton, Amplio gibi büyük şirketlerin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı gibi önemli kuruluşların bulunduğu Haliç'in gelecek vaadeden bir bölge olduğunu yineleyen Babaoğlu, şöyle devam etti: "Binlerce senedir çok önemli bir merkez olmuş Haliç yeniden layık olduğu yere geliyor. 50-60 sene bir uyku döneminde kalmış. Fakat son senelerde yapılan bütün yatırımlar burası layık olduğu yere gelme aşamasında." Afet Yasası'nın etkisiyle Haliç'teki kentsel dönüşümün çok daha hızlı ilerleyeceğine işaret eden Babaoğlu, "Central Park'ın çevresi nasıl büyük bir değerdeyse, Haliç'in çevresi de aynen o şekile gelecek. Bütün İstanbullular ve Türkiye için örnek bir yaşam alanı haline gelecek" dedi. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön