04 / 05 / 2024

Alaköprü Barajı'nın inşaatı 7 Mart'ta tamamlanıyor!

Alaköprü Barajı'nın inşaatı 7 Mart'ta tamamlanıyor!

Dünyada ilk kez uygulanan yöntemle deniz altından 80 kilometrelik borularla Mersin'den KKTC ' ye su aktarılmasını sağlayacak projenin en önemli ayağı 7 Mart' ta bitiyor...



Dünyada ilk kez uygulanan yöntemle deniz altından 80 kilometrelik borularla Mersin'den KKTC'ye su aktarılmasını sağlayacak projenin en önemli ayağı 7 Mart'ta bitiyor. 


Dünyada bir ilki gerçekleştirerek denizin altından 80 kilometrelik borularla Mersin'den KKTC'ye su aktarılmasını sağlayacak KKTC Su Temin Projesi'nin en önemli ayaklarından olan Anamur ilçesindeki Alaköprü Barajı'nın inşaatı 7 Mart'ta tamamlanacak. Derlenen bilgiye göre, projenin kilit tesisi olan ve Anamur ilçesindeki Dragon Çayı üzerine yapılan barajın temeli, 7 Mart 2011 'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından atıldı. Normal şartlarda 48 ayda tamamlanması planlanan barajın bitiş tarihi, Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine öne çekilerek 7 Mart'a alındı. Dört aşamalı projenin ilk ayağını oluşturan baraj inşaatı, yoğun şekilde yürütülen çalışmalarla hedeflenen tarihte tamamlanacak hale getirildi. Bu arada, şantiye alanına kurulan ve inşaatın bitiş tarihini gösteren elektronik saat de geri sayımını sürdürürken, yüklenici firma da barajdaki son rötuşları gerçekleştiriyor. Yüklenici firmanın jeoloji mühendisi Mahmut Er, yaptığı açıklamada, baraj gövdesi için yaklaşık 2,5 milyon metreküp kaya dolgu yapıldığını belirterek, "Dolguyu tamamladıktan sonra ön yüz betonunu da tamamladık. Barajın gövde ve beton işleri hemen hemen tamamlanmış vaziyette" dedi. 


Yeni 


Geri Dön