03 / 05 / 2024

Alaköprü Barajı haber

Alaköprü Barajı haber

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.

Alaköprü Barajı'nın inşaatı 7 Mart'ta tamamlanıyor!

Dünyada ilk kez uygulanan yöntemle deniz altından 80 kilometrelik borularla Mersin'den KKTC ' ye su aktarılmasını sağlayacak projenin en önemli ayağı 7 Mart' ta bitiyor...

Kıbrıs Alaköprü Barajı inşaatı tamamlandı!

Dünyada ilk kez uygulanacak deniz yüzeyinin altından özel yapım borularla Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yılda 75 milyon metreküp su taşınmasını sağlayacak "KKTC Su Temin Projesi" kapsamında Alaköprü Barajı inşaatı tamamlandı...

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

Bayram öncesi köprüden geçmek istemeyene feribot zammı haberi soğuk duş etkisi yarattı

Bayram öncesi yola çıkacak olan milyonlarca insan yol masraflarını hesaplayıp tasarruflu güzergah ve araçları belirlemeye çalışırken ücretli köprüye alternatif ulaşım aracı feribota büyük zam geldi. Çanakkale Köprüsü'nü geçmeyip GESTAŞ feribotlarını kullanacaklara kötü haber geldi.

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü Arap yatırımcıları çekti!

Milat Gazetesi köşe yazarı olan Gözde Altıntaş bugünkü yazısında 1915 Çanakkale Köprüsü'nün gayrimenkul sektörüne etkisini değerlendirdi. İşte o haber...

Alaköprü Barajı haber Haberi

Alaköprü Barajı haber

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Anamur ilçesinde yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.


Geçtiğimiz ay su tutulmaya başlanan barajda, elektrik üretimine geçiş için de yoğun şekilde çalışılıyor. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.


Santralin şantiye şefi Ahmet Polat, yaptığı açıklamada, santralde kuru ve ıslak olmak üzere iki farklı test yapıldığını belirterek "Kuru testi bitirdik. Şu an tribüne suyu verdik. Her şey yolunda gidiyor. Testleri en kısa zamanda tamamlayacağız" dedi.


Elektrik mühendisi Nuri Göksel Ünlü ise testler tamamladığında kurulum gücü 32 megavat olan santralde elektrik üretimine başlanacağını...