02 / 05 / 2024

Bayram öncesi köprüden geçmek istemeyene feribot zammı haberi soğuk duş etkisi yarattı

Bayram öncesi köprüden geçmek istemeyene feribot zammı haberi soğuk duş etkisi yarattı

Bayram öncesi yola çıkacak olan milyonlarca insan yol masraflarını hesaplayıp tasarruflu güzergah ve araçları belirlemeye çalışırken ücretli köprüye alternatif ulaşım aracı feribota büyük zam geldi. Çanakkale Köprüsü'nü geçmeyip GESTAŞ feribotlarını kullanacaklara kötü haber geldi.



Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022 günü açılarak hizmete girdi. Köprünün açılışında ilk bir hafta vatandaşlara ücretsiz kullanım izni verildi. Köprü daha sonra üzerinden geçen otomobil ve diğer ağır vasıta araçlarından ücret almaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Köprüsü geçiş ücretlerini açıkladığı konuşmasında 'Köprüyü ilk bir hafta ücretsiz yapıyoruz. Sonrasında geçiş ücreti 200 liracık. Çok mu?" ifadelerini kullanmıştı.

FERİBOTA YÜZDE 117 GEÇİŞ ZAMMI

Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretlerini çok bulanlar ise alternatif olarak yıllardır alıştıkları GESTAŞ feribotlarını kullanıyordu. Feribot ücretleri köprü geçişlerine nazaran vatandaşa daha uygun geliyordu ama GESTAŞ köprünün açılmasının üzerinden 1 ay geçtikten sonra bilet fiyatlarına zam yaptığını duyurdu.

GESTAŞ firması feribot ücretlerine yüzde 42 ile yüzde 117 arasında değişen oranda zam yaptı. 6.50 TL olan yolcu ücreti 10 TL’ye, 95 TL olan otomobil geçiş ücreti de 135 TL’ye yükseltildi.

 Bayram öncesi köprüden geçmek istemeyene feribot zammı haberi soğuk duş etkisi yarattı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön