03 / 05 / 2024

Alaköprü Barajını kim yapıyor

Alaköprü Barajını kim yapıyor

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.

Alaköprü Barajı'nın inşaatı 7 Mart'ta tamamlanıyor!

Dünyada ilk kez uygulanan yöntemle deniz altından 80 kilometrelik borularla Mersin'den KKTC ' ye su aktarılmasını sağlayacak projenin en önemli ayağı 7 Mart' ta bitiyor...

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi!

7 Mart 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Alaköprü Barajı'nın temelinin atılmasıyla başlayan KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi. Dünyada ilk kez uygulanan deniz boru hattı ile adaya su taşınacak.

1.6 milyar liralık Asrın projesi dün açıldı!

Türkiye'den KKTC'ye su taşıyacak 1.6 milyar liralık projenin açılışı dün yapıldı. Proje ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon metreküp su, Kıbrıs'a taşınacak.

KKTC Su Temin Projesi Alaköprü Barajı'nın açılış töreni gerçekleşti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anamur İlçe Stadyumu yanındaki alanda düzenlenen, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılış törenine katıldı.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi bugün açılacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni yarın!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi yarın faaliyete geçecek!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Asrın projesi için Alaköprü ve KKTC'de tören düzenlenecek!

Türkiye'den deniz altından borularla KKTC'ye ulaştırılan su Gecitköy Barajı'na akmaya devam ederken, projenin resmi açılış tarihi de kesinleşti. 17 Ekim'de hem Alaköprü hem de KKTC'de tören düzenlenecek. Erdoğan tören için KKTC'ye gelecek.

Asrın projesinin açılışı yarın!

KKTC'ye su taşınması için temeli 2011'de atılan tarihi projenin açılışı yarın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katkısıyla yapılacak.Proje kapsamında Alaköprü Barajı'ndan alınan su, Anamuryum Dengeleme Deposu'na getirildi.

Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlıyor!

Hem Anamur'un hem de Kıbrıs'ın su ihtiyacını karşılayacak olan Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlayacak. Baraj, 7 bin 525 kişiye istihdam sağlayacak.

Mersin Alaköprü Barajı Sulaması projesi 7 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:-"Mersin Anamur Alaköprü Barajı Sulaması Projesi ile toplam 7 bin 525 kişiye ilave istihdam imkanı ve yıllık 80 milyon lira net gelir artışı sağlanacak" dedi.

Asrın projesi'nde su Kıbrıs'a ulaştı!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutum suyu KKTC ulaştıracak, 'Asrın rojesi' olarak nitelendirilen 'KKTC Su Temin Projesi' Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle 7 Ağustos'ta tamamlanacak.

Alaköprü Barajını kim yapıyor Haberi

Alaköprü Barajını kim yapıyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Anamur ilçesinde yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.


Geçtiğimiz ay su tutulmaya başlanan barajda, elektrik üretimine geçiş için de yoğun şekilde çalışılıyor. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.


Santralin şantiye şefi Ahmet Polat, yaptığı açıklamada, santralde kuru ve ıslak olmak üzere iki farklı test yapıldığını belirterek "Kuru testi bitirdik. Şu an tribüne suyu verdik. Her şey yolunda gidiyor. Testleri en kısa zamanda tamamlayacağız" dedi.


Elektrik mühendisi Nuri Göksel Ünlü ise testler tamamladığında kurulum gücü 32 megavat olan santralde elektrik üretimine başlanacağını...