21 / 05 / 2024

Alanya Aquapark'ın yerine ne yapılacağı halka sorulacak!

Alanya Aquapark'ın yerine ne yapılacağı halka sorulacak!

Birinci yılında gazetecilerle canlı yayında buluşan Belediye Başkanı Yücel, "Aguapark'ın olduğu yere ne yapılması gerektiğini halka soracağız. O bölgede dayatma değil, halkın istediği olacak" dedi.



Alanya Belediye Başkanlığı görevinde bir yılı geride bırakan Adem Murat Yücel, ATV ve Kanal A televizyonları tarafından ortaklaşa canlı olarak yayınlanan programda bir yılını ve gelecekte yapılacak hizmetleri anlattı. Alanya Postası'ndan Hilmi Karagöz, Yeni Alanya'dan Alper Kutay, Haber Alanya'dan Rıza Yanık, Kanal A'dan Gaye Coşkun ile ATV'den Ülkü Aslan'ın katıldığı ortak canlı yayın aynı zamanda Alanya'da bir ilk oldu. Geride kalan bir yılda belediyenin kurumsallaşması ve daha etkili çalışması için yönetim şemasının yeniden hazırlanması çalışmalarının yanısıra hizmetleri de aksamadan devam ettiğini belirten Yücel, "Bir yılı beklendiğimizden ilerde geçirdik. Kaybolan yetkilerimize, mali kaynaklarımıza ağlayıp sızlamadan işimize baktık. Alanya'nın merkezinden, en ücra yaylasına kadar yetiştik ve hizmet götürdük. Oda başkanlarımızla, muhtarlarımızla, mahalle sakinleriyle toplantılar yaptık, birlikte fikir üretip birlikte yönetim sözümüzü yerine getirdik. Hem hizmet ürettik, hem borç ödedik. Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri daha da genişleterek devam ettirdik. Sobası yanmayan, ocağı tütmeyen, okuyamayan, evinde hasta kim varsa yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu bizim aynı zamanda insanlık görevimiz. esnafı, vatandaşı belediye ile barıştırdık. Geçmişten gelen mahkemelere, kırgınlıklara son vermek adına diyaloglara ağırlık verdik. İmar uygulamalarıyla ilgili bazı sorunları diyalogla çözdük. Yine görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Sorunlu tüm bölgelerle ilgileniyoruz. Esnafı seviyoruz, yardım ediyoruz ama turizme zarar verecek davranışlarına asla müsade etmeyeceğiz. Müsade ettiğimiz 80 CM'yi 180'e çıkaranlara müdahale edeceğiz. Şehrin nizam ve intizamına aykırı davranışlara göz yummamız mümkün değil." dedi.


'DAMLATAŞ'I HALKA SORACAĞIZ' 

Alanya Belediyesi'nin ihalelerden ciddi kazanç sağladığını ve güçlü bir mali yapı için kılı kırk yardıklarını ifade eden Yücel, "Belediye hizmetleri için mali yapı çok önemli. Parasız bu işler olmaz. Biz hem kaynak yaratıyoruz, hem tasarruf ediyoruz. Ama bazı bölgeler için kısa süreli ihaleler yapıyoruz. Misal Damlataş'ta Aguapark ihalesi gibi. Orasıyla ilgili bölgenin ticaretine zenginlik katacak yeni bir proja yapmayı düşünüyoruz. Ama biz yaptık oldu mantığı ile değil, bölgede halka ve iş yapan esnafa soracağız. Halk ne isterse, esnafın çoğunluğu neye karar verirse onu yapacağız. Belediyenin bir görevi de zaten esnafını kalkındırmak, şehrin ticari hayatına canlılık katmaktır. Biz bunu yapacağız. Şehrin nerede ölü bölgesi varsa canlandırmak için neşter vuracağız" dedi.


'BİZİ ESAS BUNDAN SONRA İZLEYİN'

Verilen sözlerin hepsini yerine getireceklerini ve daha fazlasını yapmak için gayret gösterdiklerini söyleyen Yücel, "Kaleye yapılacak olan teleferik için bir sözümüz yok ama bunu yapmak için sessiz ve derinden çalışıyoruz. Yüzdük yüzdük kuyruğuna getirdik. Tüm kurumların imzasını aldık artık çalışmaların başlaması an meselesi" dedi. Yeni belediye hizmet binası, meydan düzenlemesi, modern pazar yerleri, çocuk parkları, yurtlar, taksi durakları gibi projelerin altyapısını oluşturuyoruz. Bir iş yapmak için ihale süreci, projenin hazırlanması, gerekli ise bazı kurumların olurunu almak için en az 6 aya ihtiyaç oluyor. Bütün projelerin altyapısını oluşturduktan sonra arzu ettiğimiz temel atma törenleri, açılışlar peş peşe gelecek. Bizi esas bundan sonra izleyin" diye konuştu.


'KENDİMİ FEDA EDERİM PARTİMİ FEDA ETMEM'

Programda partisinin milletvekili adayı Cafer Uyar'ın listede ki sırası ve Alanya'nın il yapılması karşılığında AK parti'ye geçmesi istenilmesiyle ilgili siyasi soruları da yanıtlayan Yücel, "Milletvekili adayımızın yeri daha iyi bir yerde olmalıydı. 5. sıra Alanya'nın hakettiği bir yer değil. Bütün partler için aynı düşüncem aynı. Adaylarımız ilk sıraarda olmalı ve her partiden milletvekilimiz olmasını arzu ediyoruz. Alanya'nın il olmasını en çok isteyen ve dillendiren bir belediye başkanıyım. Gazipaşa Alanya Havalimanı tamam, Devlet Üniversitesi tamam şimdi sırada il olmak var. İl için parti değiştirmem istenirse kendimi feda ederim ama mensubu olmaktan gurur ve onur duyduğum partimi feda etmem. Bana bu görev için partim yetki verdi ve halkımız bana bu parti çatısı altında hizmet görevini verdi. Gerekirse bir daha aday olmam ama partimi feda etmem. İl olalım yeter ki, benim ne olacağımın önemi yok" dedi.



Alanya Postası Gazetesi


Geri Dön