07 / 05 / 2024

Alanya Avsallar imar planı mahkeme kararıyla iptal edildi!

Alanya Avsallar imar planı mahkeme kararıyla iptal edildi!

Avsallar Kalkınma Kooperatifi'nin imar planında arsasının "resmi kurum alanı" gösterilmesi üzerine Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme Avsallar İmar planını iptal etti...



Avsallar Kalkınma Kooperatifi'nin imar planında arsasının "resmi kurum alanı" gösterilmesi üzerine Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme Avsallar İmar planını iptal etti.

Avsallar'da faaliyet gösteren Avsallar Kalkınma Kooperatifi'ne ait 2392 parseldeki yaklaşık 1.5 milyon TL değerindeki arsasının imar planında "resmi kurum alanı" olarak gösterilmesi üzerine kooperatif yönetimin Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Kooperatifin başvurusunu inceleyen Antalya 1. İdare Mahkemesi 2014/203 esas ve 2014/1511 nolu kararla kooperatifi haklı bularak Avsallar İmar Planlı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.  Dosyanın temyiz için Danıştay'a gönderildiği bildirildi.


HAKKIMIZI ARADIK

Konu hakkında bir açıklama yapan Kooperatif Başkanı Ali Tuncer "Adı geçen 1700 metre kare arsa kooperatifin tapulu malı olarak görülüyor. Üzerine 1975 yılında narenciye ambalaj sanayi tesisi kurduk. Tesis daha sonra PTT binası, Sağlık Ocağı ve son olarak da Avsallar ilk ve ortaokulu olarak kullanıldı. Arsa yaklaşık 40 yıldır kooperatifimizin tapulu malı olarak görünmesine rağmen Avsallar Belediyesi imar planında burasını resmi kurum olarak göstermişler. Biz itiraz ettik, "resmi kurum alanı mahkeme kararıyla düzeltilir" diyerek itirazımızı red ettiler. Bizde 142 kişinin hakkını korumak adına Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtık. Mahkeme itirazımızı haklı bulundu. Son yapılan imar planı iptal oldu. Dosya şimdi Danıştay'da. Bizim amacımız kooperatifimizin üyelerinin hakkını korumak. Alanya Belediyesi'nin yeni imar planı çalışmasında arsamızın konut alanına dönüştürülerek kooperatif adına tescil edilmesini bekliyoruz" dedi.


SEKTÖRE ZARAR VERİR

Mahkemenin kararından sonra Avsallarda inşaat ruhsatı kat irtifakı Temel vizesi gibi inşaat sektörü ile ilgili resmi işlemlerin durmasından dolayı sıkıntıların başladığını  belirten  yatırımcılar bu sorunun bir an önce çözülmezse turizmden sonra en önemli sektörlerinden biri olan inşaat emlak sektörüne dolayısıyla Avsallar ekonomisine büyük zarar  vereceği belirtildi. 


Batı Alanya


Geri Dön