29 / 04 / 2024

Kissebükü oteli projesinin imar planı mahkeme kararıyla iptal edildi!

Kissebükü oteli projesinin imar planı mahkeme kararıyla iptal edildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Bodrum Kissebükü Koyu'nda, alan genişleterek yaptırdığı yeni imar planı, Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi...



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu Etstur’un Bodrum Kissebükü’nde yapmak istediği, ancak gündeme geldiğinden beri tartışılan otelin imar planı mahkeme kararıyla iptal edildi.

Turizm Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bakan Ersoy’un şirketi 2014 yılında Bodrum Kissebükü’nde bulunan tahsisli araziye, 5 yıldızlı otel yapmak için harekete geçmiş, Muğla Valiliği de ‘ÇED gerekli değildir’ kararı vermişti. Çevrecilerin tepkisine neden olan bu durum, Bodrum Denizciler Derneği ve Deniz Ticaret Odası’nın açtığı davalar sonucunda durdurularak arazinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları iptal edilmişti.

Araziyi genişleten plan yapılmıştı

Bakan Ersoy 95 dönümlük arazinin, hemen yanındaki 25 dönümlük araziyi de ekleyerek imar planı değişikliği teklifini sunmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı değişikliğin, Ersoy’un Bakanlık yaptığı dönemde yapılmış olması ise kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

Mahkeme iptal etti…

Çevreciler ise yeni imar planının iptali için, yine dava açtı. Dosyayı karara bağlayan Muğla 2. İdare Mahkemesi, Ersoy’a otel projesinin yolunu açan 1/5000 ve 1/1000’lik imar planlarını iptal etti.


Geri Dön