02 / 05 / 2024

Alanya teleferik projesine Türkiye Finans'tan 3.4 milyon avro destek!

Alanya teleferik projesine Türkiye Finans'tan 3.4 milyon avro destek!

Türkiye Finans Katılım Bankası, tek banka olarak Alanya teleferik projesinde  3,5 milyon avroluk finansman desteği sağladı.



Türkiye Finans Katılım Bankası, Alanya'da inşa edilecek teleferik projesine tek banka olarak 3,5 milyon avroluk finansman desteği sağladı.


Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan haberde Türkiye Finans Katılım Bankası'nın açıklamasına yer verdildi. Alanya teleferik projesine tek banka olarak 3,5 milyon avroluk finansman desteği verdi. Projenin toplam maliyeti ise 9 milyon avro oldu.


Alanya teleferik projesi, Damlataş Plajı'ndan Alanya Kalesi'ne çıkacak. 900 metre uzunluğa sahip olacak hat saatte bin 130 kişi, yılda 1 milyon kişi taşıma kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlanıyor. Teleferikte 17 adet kabin bulunacak. 


Alanya teleferik projesine ilişkin açıklamalarda buolunan Türkiye Finans Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Akşam, "Hem kamuya, hem özel sektöre hem de ülkemizin kültürel, tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılmasına, korunmasına imkan sağlayan, tüm taraflar için katma değer yaratan bu tarz projelerde daha çok yer alacağız. Bu bağlamda orta ve büyük ölçekli KOBI ve ticari müşterilerimizin işlerini geliştirmeleri, yarattıkları katma değeri artırmaları için danışmanlık yapacak ve finansman desteği vereceğiz. Aynı şekilde belediyelerimizin ve kamu kuruluşlarının altyapı projelerinde de finansman sağlayacak ve aracılık yapacağız." şeklinde ifadelerde bulundu. 


Geri Dön