26 / 07 / 2024

Alanya'da icradan 2 milyon 247 bin TL'ye satılık tarla ve ev!

Alanya'da icradan 2 milyon 247 bin TL'ye satılık tarla ve ev!

Alanya 2. İcra Müdürlüğü, Antalya İli, Alanya İlçesi, Kestel Köyü, Başbeledan Mevkii, 22 parselde yer alan 15 bin 860 metrekare alanlı tarla bahçe ve ev vasıflı taşınmazları satışa sunuyor


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Alanya 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ALANYA 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/2050 Esas

1 - Tapu Kaydı: İli: Antalya, İlçesi: Alanya, Köy: Kestel, Mevkii: Başbeledan, Cilt / Sayfa no: 1/22, Parsel: 22, Yüzölçümü: 15.860,00 m2, Niteliği: Tarla Bahçe ve ev

Hali Hazır Durumu: Antalya İli, Alanya İlçesi, Kestel Kasabası, 2 pafta, 22 nolu parsel, Alanya ilçe merkezine yaklaşık 8-9 km mesafededir. Kestel kabasa merkezine yaklaşık 1500 m Mersin -Antalya karayoluna ve denize yaklaşık 1000 m mesafededir. Parsel Dimçayı yoluna komşu parseldir, Dimçayı üzerinde kurulu tesislere yakındır, parselin güney-doğusunda ilköğretim okulu vardır. Ulaşımı oldukça kolaydır. Konut için talep görecek bir bölgededir. Parselin yakın çevresinde tarım ve seracılığın yanı sıra yeni konut ve çeşitli binalar yapılmaktadır. 22 nolu parsel büyük bir parseldir ve çok az kısmı eğimlidir. Büyük çoğunluğu düzdür. Parsel üzerinde Akdeniz yöresine ait bir çok çeşit meyve ağaçları vardır. Parselin bazı kısımları sebze ekilmiştir. çoğunluk kısmı ise boş şekilde durmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede tarım yaygındır, genellikle meyvecilik yapılmaktadır. Parsel sulanabilmektedir. Taşınmaz elektrik, su, ptt, altyapı v.s. Muhtarlık ve belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Taşınmaz hakim dağ ve doğa manzarasına sahiptir. Bölgede hava kirliliği ve gürültü yoktur. Konut için gözde ve talep görebilecek bir parseldir. 22 nolu parsel üzerinde 5 adet bina vardır. Bu binalar çeşitli büyüklükte ve özelliklerdedir. Parselin kuzey-batı tarafında bulunan bina, yığma kargir bir binadır, 2 kat olarak yapılmış alt katı ahır ve ardiye, üst katı ise konut olarak yapılmıştır. Fakat bu bina çok eskidir ve harabe şekildedir. Halihazır durumda kullanılmamaktadır. Parselin kuzeydoğu kısmında bitişik 2 bina daha vardır. Parselin kuzeydoğu kısmında bitişik 2 bina daha vardır kuzey doğuda kalan bina yığma kargir olarak yapılmış ve 2 katlıdır. Binanın oturumu yaklaşık 50 m2 dir. Alt katı depo ve ardiye, üst katı ise konut olarak kullanılmaktadır. Yığma bina yaklaşık 50 yıllıktır. Bu binanın güney tarafında ise yeni yapılmış, yaklaşık 60 m2 oturumlu, tek katlı betonarme karkas bina vardır, giriş kapısı ve dış doğramaları ahşap, dış cephesi sıvalı ve badana boyalıdır. Yine parselin kuzey doğu kısmında 2 bitişik bina vardır. Bunlardan kuzeyde kalan 2 betonarme karkas bir binadır ve 2 katlıdır. çatısı kiremit çatılıdır. Dış cephesi sıvanmış ve badana ile boyanmıştır. Doğramaları ahşaptır. Binanın oturumu yaklaşık 100 m2, üst katı ise yaklaşık 130 m2dir. Bina yaklaşık 15-20 yıl yıpranmalıdır ve halihazırda kullanılmaktadır. Güneyde kalan bina ise tek katlıdır ve betonarme karkastır. Dış cephesi sıvanmış ve kısmen badana ile boyanmıştır. Dış doğramaları pvc, iç doğramaları ahşap, giriş kapısı ise ahşap kapıdır. Binanın oturumu yaklaşık 100 m2 dir. Bu binada halihazır itibariyle kullanılmaktadır. Parselin güney doğu kısmında da tek katlı, betonarme karkas, çatısız, yaklaşık 100 m2 oturumlu bina vardır. Binanın dış cephesi sıvalı ve badana boyalıdır. İç ve dış doğramaları ahşaptır. Bina yaklaşık 15-20 yıl yıpranmalıdır. Binanın çatısı yoktur ve halihazır itibariyle kullanılmaktadır.

İmar Durumu: Antalya İli, Alanya İlçesi, Kestel Kasabası, 2 pafta, 22 nolu parsel: 1/1000 Uygulama İmar Planında Konut Alanında kalmaktadır. Bu bölgedeki konut alanlarında toplam kullanım alanı terklerin çıkmasından sonra, elde edilen parsel alanının 0,75'i emsal olarak inşaat yapılabilmektedir. Bu bölgede 4 kat+ çatı katından oluşan inşaat müsaadelidir ve taban alanı 0,75 emsal ile çıkan inşaat alanının 4'e bölünmesiyle elde edilmektedir. Ön bahçe mesafesi 5,00 m yan bahçe mesafesi 4,00 m. Arka bahçe mesafesi h/2 olarak uygulanmaktadır. Muhammen Bedeli: 2.247.800,00 TL Satış Saati: 10:30 -10:45   Arası
Satış şžartları

1 -Satış 25.03.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında ALANYA ADLİYESİ KAT: B-2 MEZAT SALONU ALANYA ANTALYA adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 04.04.2011 günü ALANYA ADLİYESİ KAT: B-2 MEZAT SALONU ALANYA ANTALYA-adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.
(*)llgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
(İlK m. 126)  


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön