29 / 04 / 2024

Alaşehir'e TOKİ müjdesi!

Alaşehir'e TOKİ müjdesi!

Alaşehir'de yapılması planlanan TOKİ evleriyle ilgili ilk meclis kararı tüm üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Alaşehir Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkano Gökhan Karaçoban Başkanlığı'nda yapıldı.




Alaşehir'de yapılması planlanan  TOKİ  evleriyle ilgili ilk meclis kararı tüm üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Alaşehir Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkano Gökhan Karaçoban Başkanlığı'nda yapıldı. Gündem maddelerinden en önemlisi olarak görülen TOKİ konut alanı görüşmesi tüm üyelerin olumlu oy kullanması ile karara bağlandı. MHP'li meclis üyesi Bilgehan Noyan, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz hep şunu söyledik: Hizmetin kimin tarafından yapıldığı önemli değil, kimin için yapıldığı önemlidir. Alaşehir'e taş taş üstüne koyacak, Alaşehir'e bir çivi çakacak katkı sağlayacak her kim olursa olsun, biz Milliyetçi Hareket Partisi ve Alaşehir Belediyesi olarak yanındayız. 3 bin 750 konut hedefiyle başlayıp bu hedefin takipçisi olmak bizim görevimiz olacaktır" dedi. AK Parti grubu adına konuşan Fedai Kozan, "Alaşehir Belediye Meclisi tarihi bir karar verdi. Bu proje Alaşehir'e bir yön verecektir. Tüm grupların olumlu oy kullanması ayrı bir güzelliktir. İnşallah bundan sonraki tüm projelere de aynı destekle sahip çıkarız. Proje ile herkes kendi bütçesine göre konut sahibi olacaktır" dedi.


CHP Grubu adına konuşan Ahmet Öküzcüoğlu ise "TOKİ konusunda önemli bir karar veriyoruz. Alaşehir için büyük yenilik olacak. Gelir durumu düşük olan vatandaşlarımız için sevinçliyiz. Vatandaşlarımız için her zaman yaralı olan kararlara destek vermeye hazırız" diye konuştu.


Belediye başkanı Gökhan Karaçoban ise TOKİ konutlarıyla ilgili kararın alınmasının ardında şunları söyledi: "Fakir fukara vatandaşımızın, sınırlı sayıda gelire sahip olan vatandaşlarımızın konut sahibi olmasına ne Alaşehir Belediyesi ne de vicdanı olan bir Allah kulu engel olur. Biz belediye olarak meclis oy birliği ile üzerine düşeni yapmıştır. Bundan sonraki aşamalar kademe kademe sürecektir"


Alaşehir Belediyesi'nin almış olduğu bu karardan sonra, TOKİ için ilk adım atılmış oldu. 650 bin metrekarelik alan Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edildi. TOKİ konutlarının yapılabilmesi için çalışmalar başlanacak.



Yeni Asır




Haber Beş Eylül Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Alaşehir Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk meclis toplantısında Alaşehir ve Alaşehirliler için tarihi bir karara imza attı. Gündemin en önemli maddesi olan TOKİ projesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. 


2016 yılının ilk meclis toplantısında bir araya gelen Alaşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Ilgınköy mera-sını kentsel dönüşüm alanı ilan ederek bölgeye TOKİ tarafından toplu konut yapılması sürecini başlattı. Karar toplantıda oy birliği ile alındı. 


TOKİ SAHADA ETÜD ÇALIŞMALARI YAPACAK 

Belediye Meclis Kararı ile. Ilgınköy merası Kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Şimdi, mera komisyonuna yani Manisa valiliğine gönderilecek. Bu süreçten sonra kentsel dönüşüm komisyonunun onayına sunulacak ve sonrasında bu alan tamamen Ben partim adına soruyorum; Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapabileceğimiz başka bir şey varsa söylemeniz yeterli. Bizler bu saatten sonra projenin takipçisiyiz. TOKİ'ye devredilecek. Bu alanın TOKİ'ye devrinden sonra. TOKİ bu alanda saha etüt çalışmaları yapacak. Çalışmaların ardından etüt zemini uygunsa inşaat çalışmaları hemen başlayacak. 


PARTİ ADINA GÖRÜŞLER 

Alaşehir ve Alaşehirliler için büyük önemi olan dünkü meclis toplantısına ilişkin üç parti adına görüş belirten meclis üyeleri kararın Alaşehir için çok önemli ve faydalı olacağına inandıklarını dile getirdiler. MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Avukat Bilgehan Noyan; "Alaşehir Belediyesi TOKİ projesi için üzerine düşeni yapmıştır. Alaşehir Belediyesi TOKİ Projesine her zaman destek vermiştir. Biz hep şunu söyledik hizmetin kimin tarafından yapıldığı önemli değildir, kimin için yapıldığı önemlidir. 


KOZAN: "HERŞEY ALAŞEHİR İÇİN" 

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Avukat Fedayi Kozan: "Alaşehir için çok önemli bir karar oldu. Bu Projeye herkes sahip çıksın. Her şey Alaşehir için. Alaşehir Meclisi bu gün çok önemli bir karar almıştır."


ÖKÜZCÜOĞLU: "ALAŞEHİR İÇİN YENİLİK OLACAK" 

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Dişhekimi Ahmet Öküzcüoğlu; "TOKİ konusunda önemli bir karar veriyoruz. Alaşehir için büyük yenilik olacak. Gelir durumu düşük vatandaşlar için sevinçliyiz" 


Hüseyin KESKİN/Beş Eylül Gazetesi




Haber Alaşehir Manşet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Alaşehir’de, Herkesin Gözü Kulağı Bugün Yapılacak Olan Belediye Meclis Toplantısındaydı. Toplantıda, ilçe halkının en çok merak ettiği konuların başında hiç şüphesiz TOKİ projesi geliyordu. Aylardır gündemi fazlasıyla meşgul eden TOKİ düğümü, belediye meclisinin verecek olduğu karar ile çözülecekti. Tüm parti temsilcilerinin evet oyu verdiği meclis oturumu sonucu, TOKİ’ye evet çıktı. Belediye Meclisinde, Ilgınköy merası kentsel dönüşüm alanı ilan edildi.


Peki Şimdi Ne Olacak?


Belediye Meclis Kararı ile, Ilgınköy merası Kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Şimdi, mera komisyonuna yani Manisa valiliğine gönderilecek. Bu süreçten sonra kentsel dönüşüm komisyonunun onayına sunulacak ve sonrasında bu alan tamamen TOKİ’ye devredilecek. Bu alanın TOKİ’ye devrinden sonra, TOKİ bu alanda saha etüt çalışmaları yapacak. Çalışmaların ardından etüt zemini uygunsa inşaat çalışmaları hemen başlayacak.



Alaşehir Manşet





Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yapılması planlanan TOKİ evleriyle ilgili ilk meclis kararı kabul edildi. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, karara her partinin destek vermesinin sevindirici olduevleri onaylandı ğunu söyledi. Karaçoban, şöyle dedi: "Fakir fukara vatandaşımızın konut sahibi olması herkesin dileği. 650 bin metrekarelik alanda TOKİ konutlarının yapılabilmesi için çalışmalara başlanacak." 



Habertürk Egeli



Geri Dön